Skip to main content
✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Ruime keuze duurzaam isolatiemateriaal bij BouwGezond

Om een duurzame toekomst voor je woning of bedrijfspand te realiseren heb je hoogstaande kwaliteit isolatie- en bouwmaterialen nodig. Ongeacht, of het nu om nieuwbouw gaat of om een bestaande woning of bedrijfspand. Bij BouwGezond zijn we hierin gespecialiseerd. Wij weten als geen ander wat er nodig is voor een optimale en duurzame isolatie van daken, vloeren, spouwmuren en gevels. Daarom hebben wij dan ook uitsluitend isolatiemateriaal in ons assortiment dat een toonbeeld is van duurzaamheid voor een gezond leefklimaat.

Duurzaam isolatiemateriaal voor daken, vloeren, spouwmuren en gevels

Vaak verschilt het per woning of bedrijfspand welke constructie het beste geïsoleerd kan worden. Soms wordt met dakisolatie het meest optimale resultaat behaald en soms is dit het juist het geval bij isolatie van de vloer, of met spouwmuurisolatie. Ook is het in sommige gevallen raadzaam om dubbele isolatie te overwegen. Bij BouwGezond heb je voor de isolatie van elke constructie de keuze uit meerdere isolatiesoorten. Zo kun je bijvoorbeeld voor duurzame isolatie met houtvezel vloerplaten kiezen, maar ook voor Poraver geblazen glaskorrels of perliet granulaat. Naast vloerisolatie, vind je dezelfde diversiteit in keuze terug bij onze materialen voor dakisolatie, spouwmuurisolatie en gevelisolatie. Het is afhankelijk van jouw specifieke constructie, welke duurzame isolatiesoort het beste is.

Isolatiemateriaal dat altijd de RC waarde verhoogt

Ongeacht het materiaal dat het beste bij jouw woning of bedrijfspand past, ben je bij BouwGezond altijd verzekerd van een verhoging van de RC waarde (RC staat voor ‘Resistance Construction’). Deze waarde weerspiegelt de thermische weerstand van complete constructies, waaronder spouwmuren, maar ook daken, vloeren en gevels. Daarbij geldt het volgende: des te hoger de RC waarde, des te hoger de isolatiewaarde, oftewel de thermische weerstand, van de betreffende constructie. Daardoor weet je je met onze isolatiematerialen verzekerd van hoogstaande isolatie die gegarandeerd voor een aanzienlijke verlaging van je energierekening zorgt.

Tal van voordelen met het isolatiemateriaal van BouwGezond

Doordat je in je woning of bedrijfspand na isolatie veel minder fossiele brandstoffen gebruikt, ben je tegelijkertijd goed bezig voor het milieu. De CO2 uitstoot zal namelijk sterk verminderen. Ook ben je door onze isolatie- en bouwmaterialen minder afhankelijk van externe partijen, zoals energie- en gasleveranciers. Dit betekent dat je ook veel minder last zult hebben van hun continue prijsstijgingen. Naast het duurzame karakter en de forse besparingen die je met onze isolatiematerialen realiseert, zal je ook merken dat je wooncomfort verhoogd wordt.

Isolatiemateriaal voor een gezond leefklimaat

Kenmerkend voor slecht of nauwelijks geïsoleerde woningen en bedrijfspanden is de negatieve impact op het welzijn van de bewoners en gebruikers. Door voor de gezonde isolatie- en bouwmaterialen van BouwGezond te kiezen maak je daarentegen een zeer gezonde keuze. Je leefklimaat wordt namelijk sterk verbeterd en is helemaal gezond. Dit betekent dat je minder snel vatbaar bent voor ongemakken als hoofdpijn, verkoudheid en uiteenlopende allergieën.

Van gezonde isolatiestuc tot houtvezel isolatiemateriaal

Wij verwelkomen je van harte op onze site om zo te ontdekken welke duurzame en gezonde isolatiematerialen BouwGezond allemaal in het assortiment heeft. Voor spouwmuurisolatie alleen al, kun je kiezen uit uiteenlopende isolatie- en bouwmaterialen, variërend van gezonde isolatiestuc tot duurzame houtvezel isolatieplaten. Daarnaast is er de keuze uit gespoten spouwmuurisolatie met bijvoorbeeld perliet granulaat. Enkele van de voordelen van perliet zijn dat dit materiaal volledig onbrandbaar is en volledig mineraal. Dit is dan ook meteen de reden dat perliet granulaat ook voor de isolatie van diverse andere constructies wordt toegepast. Datzelfde geldt voor houtvezel isolatieplaten. Deze worden ook gebruikt voor dak- en vloerisolatie bijvoorbeeld.

Ook interessant om te lezen


Bouwmaterialen prijs stijging Door de huidige onrust in de wereldmar…

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

  • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
  • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
  • Kwaliteit
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

Heb je hulp nodig?