Skip to main content
✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Aerogel isolatie

Waarom Aerogel isolatie?

Eenvoudige installatie

Door de zeer dunne dekens kunnen deze vrijwel overal toegepast worden.

Aerogel stuc is ideaal waar je geen dikte kwijt kunt, bijv. voor historisch erfgoed.

Lange levensduur

Aerogel dekens gaan minstens 50 jaar mee en gaan in isolatie waarde niet achteruit. Hoogste rendement op je investering.

Praktisch geen belemmeringen

Aerogel kan vrijwel overal worden toegepast en heeft verschillende verschijningsvormen:

  • Granulaat
  • Dekens
  • Stuc
Aerogel dagkant isolatie

Aerogel  isolatie dekens zijn ideaal toepasbaar waar je met 1 cm een wezenlijke verbetering in je isolatie wilt (probleem oplosser) zowel in binnen als in buiten toepassing.

Veelal gebruikt om koudebruggen weg te nemen, maar ook ideaal voor koude muren die vrijwel niet te isoleren zijn. Erker daken, oudere dakkapellen, kortom overal waar je vrijwel geen dikte kwijt kunt.

Per 1 december 2022, levert BouwGezond de witte Aerogel dekens, voordeel van deze deken is een aanzienlijk minder stoffig product en makkelijkere verwerking.

Bouw certificering beschikbaar.

Aerogel granulaten

Eenvoudig te verwerken granulaten voor diverse toepassingen

Granulaten in verschillende korrelgroottes, ideaal voor spouwmuur isolatie en tussenvloer isolatie. Geen vormverandering en geen last van vochtdoorslag (volledig hydrofoob) Met een geringe dikte een goede R-waarde.

Let op: de te vullen ruimte moet absoluut dicht zijn. (luchtdicht) Deze luchtdichtheid heeft te maken met het fijnstof gehalte van het granulaat.

Aerogel

Aerogel isolatie

Aerogel granulaat

Aerogel

Energie-efficiëntie

Traditionele isolatiematerialen zijn voor hun isolatiewaarde afhankelijk van het vasthouden van lucht of het blazen van middelen in de structuur.

De prestaties van deze materialen worden beperkt door de thermische eigenschappen van stilstaande lucht.

Aerogel gedraagt zich anders omdat de structuur anders is.

Dankzij de speciale structuur zijn de isolatie-eigenschappen van aerogel ruim twee keer zo groot als die van stilstaande lucht.

De open structuur zorgt ervoor dat vocht eenvoudig kan verdampen.

Door aerogel op te nemen in bestaand of nieuw isolatiemateriaal kan lucht worden verplaatst en vervangen zodat het de superieure eigenschappen van aerogel krijgt.

Dankzij aerogel additieven kunnen de thermische eigenschappen van isolatieplaten, -dekens,, -coatings, -composieten en isolerende platen worden verhoogd tot niveaus die voorheen onbereikbaar waren.

Ruimtebesparing

Met onze aerogel kunnen hogere isolatiewaarden in minder ruimte worden bereikt dan met oudere isolatiematerialen. De beste bouwproducten op basis van aerogel, zoals vaste platen, isolerende platen en thermische isolatiecoatings, bieden tot wel drie keer betere thermische eigenschappen dan andere producten van hetzelfde soort.

Bij renovaties met beperkte ruimte kunnen oplossingen op basis van aerogel je helpen te voldoen aan stringente vereisten op het gebied van energie-efficiëntie.

En bij nieuwe bouwprojecten biedt het architecten veel meer flexibiliteit bij het ontwerpen van moderne gebouwen.

Vochtigheidsbeheer

De laatste jaren is een goede ventilatie van gebouwen steeds belangrijker geworden in de bouw.

Naarmate de kennis van de dynamiek in de bouw toeneemt, ontstaat er behoefte aan innovatieve producten die helpen de lucht- en vochthuishouding te beheersen en schimmel(vorming) te voorkomen.

Andere hoogwaardige isolatieproducten in de huidige markt zijn systemen die geen damp doorlaten.

Producten die gemaakt zijn met onze aerogel deeltjes zijn juist ademend en werken schimmelvorming dus niet in de hand.

Nieuwe dampdoorlatende isolatiematerialen en systemen op basis van aerogel maken een einde aan het lastige compromis tussen goede thermische eigenschappen en een goede vochthuishouding.

Flexibiliteit bij het ontwerpen

Aerogel additieven bieden ontwerpers van vernieuwende producten de flexibiliteit om een breed spectrum aan gunstige eigenschappen te realiseren bij het fabriceren van nieuwe hoogwaardige isolatieproducten.

Aerogel deeltjes kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan en geformuleerd in allerlei vormen, zoals slurry’s, dispersies, droge mengsels, coatings, isolerende platen, non-woven materialen, textiel, composiet platen en pakkingen.

Met thermische isolatieproducten met onze aerogel kunnen fabrikanten hun klanten voorzien van de beste isolatiesystemen en kunnen ontwerpers, architecten en eigenaars van gebouwen hun esthetische en energie-efficiëntiedoelen behalen.

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

  • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
  • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
  • Kwaliteit
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

Open chat
Heb je hulp nodig?
dunne isolatie met de beste prestatie