N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Isolatie

Een gedegen advies voor het beste resultaat

Veilige isolatie zonder schadelijke stoffen en isolatielekken of koudebruggen.

Een goed isolatieplan is erg belangrijk voor het slagen van het isolatie traject, deels isoleren kan desastreuse gevolgen hebben wat zich uit in schimmels en in sommige gevallen het tegenovergestelde effect.

Waarom zou je het niet in 1 keer goed doen?

Kosten besparend isoleren

Het doel van je isolatie is: besparing op je kosten of meer comfort met gelijkblijvende kosten, gecombineerd met vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en de daarbij behorende CO2 uitstoot.

Wooncomfort

Met een goede  (lees gezonde) isolatie bereik je een verhoogd wooncomfort, er zijn minder schommelingen in temperatuur, de luchtvochtigheid in de woning is beter te regelen en je kans op schimmels is sterk verminderd.

Terug verdientijd

Vaak wordt er geschermd met terug verdientijden van een paar jaar, je mag er in die gevallen ook vanuit gaan dat de levensduur ook maar een paar jaar is, isoleren is investeren met doorgaans een goede rentabiliteit.

 

Je moet een isolatie zien als een jas; mist er een knoop dan heb je een gat in je isolatie en werkt de isolatie niet. Goed isoleren betekent dat je isolatie volledig moet aansluiten en dat de isolatie “sterkte” zoveel mogelijk het zelfde moet zijn.

Niet 1 wand sterk isoleren en bijv. het aangrenzende dak niet, je hebt dan gegarandeerd kans op schimmel. Isoleren vereist echt een stappenplan en een perfecte uitvoering.

* volledig aangesloten isolatie

* isolatie met dezelfde waardes

* isolatie met duurzame isolatie producten, bijvoorkeur van ecologische aard

* fase verschuivende isolatie

* vocht regulerende isolatie

* warmte bufferende isolatie

Onze blogs

Isoleren zonder problemen

Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, warme jas en sjaal of warme muren en bont gevoerde laarzen of een lekkere warme vloer.Comfortabel wonen willen we allemaal en uiteindelijk is dat ook niet zo moeilijk om te bereiken, elk huis is te...

Dampopen bouwen: laat de bouwfysica haar werk doen Een hoogwaardig geïsoleerde, luchtdichte constructie is de basis voor energiezuinige gebouwen. Maar hoe meer we een gebouw beschermen tegen invloeden van buitenaf door isoleren en luchtdichting, hoe meer we moeten...

Woningscan

Verkeerd isoleren kan desastreuze gevolgen hebben