Gevel isolatie buiten
Gevel isolatie buiten
Een warme jas is een warm lijf: je huis aan de buitenzijde isoleren (als dit mogelijk is met je dakoverstek) geeft je huis een ander karakter en binnenshuis weinig tot geen overlast. (let wel op met zgn. diepe neggen; er komt wat minder licht binnen doordat je ramen dieper liggen, mocht je ook je kozijnen gaan vervangen kunnen deze wat verder naar buiten worden geplaatst.
Aerogel isolatiestuc wordt gespoten op de buiten gevel.
Deze isolatielaag wordt volledig naadloos aangebracht, dus geen warmte lekken of koudebrug.
Vrijwel elke steenachtige ondergrond is geschikt voor dit isolatiemateriaal.
Er kan, met of zonder voorbehandeling, een isolatielaag van minimaal 2 cm dik en maximaal 8 cm (per arbeidsgang) worden aangebracht.
Daarop komt een afwerking van ongeveer 1 cm dik, als “harde” en waterdichte bescherming. Volledig mineraal en dampopen.
Waar met een “dunne” laag een hoge isolatie moet worden bereikt (Aerogel is nog wel vrij kostbaar)
Ideaal voor historisch erfgoed.
Nadeel: tijdrovend en kostbaar
Voor het Aerogel isolatie systeem zijn nodig:
- Hecht mortel
- Aerogel isolatiestuc
- Wapeningsgaas
- Stuc afwerking met korrel stuc of fijne stuc
- Hechtprimer basic
- Gevelverf systeem dampopen
Systeem Perliet zal de isolatie en de vochthuishouding van je woning structureel verbeteren.
Gezond en brandveilig.
Koude muren en genoeg ruimte om een wat dikkere laag aan te brengen dan biedt Perliet een goede isolatiewaarde in een relatief dunne laag. (6-8 cm)
Kies bij extreme brandveiligheidseisen voor Perliet Plus.
Nadeel: iets hogere Lambdawaarde dus hogere laagdikte nodig
Voordeel: mechanisch sterke mortel, sterk drogende werking.
Voor het Perliet isolatie systeem zijn nodig:
- Perliet verdund als hechtmortel
- Perlietstuc 6-10 cm
- kalkstuc Klimasan Antik) 3-4 mm
- Wapeningsgaas/hoekbeschermings
- Kalkstuc Klimasan Antik 8-10 mm
- Silikaat verfsysteem dampopen
Udi Reco is in de ons omringende landen al lang in gebruik. Met houtvezel isolatie uit naaldhout (afval) heb je een erg goed isolerende en warmte bufferende isolatie die moet worden afgewerkt met een stuc.
Deze vorm van isolatie laat zich goed toepassen op beschadigde muren aan de buitenzijde, je gevel wordt dan met minimaal 9 cm opgedikt ( tot max. 21 cm) en kan nog steeds “ademen” oftewel de wand blijft dampopen.
Begin op perimeter niveau met schuimglas panelen op de wand en plaats daar de Udi Reco platen op; op deze manier is er nooit kans op optrekkend vocht in de houtvezel platen en lelijke aftekening in het stucwerk.
Houtvezel isolatie heeft een hoge isolatiewaarde zonder enige vorm van chemische toevoegingen (lees ongezonde stoffen die uitdampen)
Houtvezel isolatie wordt tegen de gevel aan bevestigt dmv speciale schroeven met stelmogelijkheid, dat de muur niet vlak is maakt hierbij niet uit; stelbereik is 2 cm. De geplaatste platen worden afgewerkt met een speciale dampopen mortel en een wapeningsgaas.
Bijkomend voordeel van houtvezel isolatie op je gevel is de zgn. faseverschuiving (vertraagd opwarmen/afkoelen van je huis, tot wel 12 uur)
Spouwmuur isoleren is de kortste klap, wel is het erg belangrijk waarmee je de spouwmuur isoleert, we kennen een aantal producten, allemaal met hun voor en tegens:
Glaswol of steenwol vlokken: op zich prima maar zakken in en moeten worden nagevuld op termijn, mag absoluut niet nat worden.
Ursa Pure-one is een prima alternatief, gebaseerd op recyclingglas in vlokvorm, voordelig en geschikt voor lege spouw. Lambdawaarde 0,035, dus met 6 cm levert dit reeds een Rd-waarde van 2W/m2K op.
Glaskorrels een product van gerecycleerd glas, redelijk isolerend en absoluut ongevoelig voor inzakken of voor vocht, volledig onbrandbaar en duurzaam.
Perliet granulaat volledig mineraal, onbrandbaar, erg goed isolerend en zonder enige toevoeging van chemie, goed vochtbestendig en zakt niet in. Ideaal bij vocht belastte gevels. (Voordelig)
Aerogel granulaat volledig mineraal, erg goed isolerend, goede vochthuishouding. Gebouw moet luchtdicht zijn. (kostbaar)
Korrels op basis van EPS en schuimen die het binnen en buiten spouwblad met elkaar verbinden worden door BouwGezond BV sterk afgeraden, u loopt hiermee een groot risico op vochtoverdracht en schimmels.
Gevels die voorzien zijn van een dampdicht verfsysteem kun je beter niet voorzien van spouwmuur isolatie, dit geldt ook voor geglazuurde stenen, evt. vocht kan door dit buiten spouwblad niet weg en de isolatie “verzuipt”
Schuimglas is als enige isolatiemateriaal dampdicht. (bij BouwGezond)
Volledig inert, dampdicht, vocht ongevoelig, vraat ongevoelig,Hittebestendig, onbrandbaar, herbruikbaar.
De ideale oplossing om het perimeter bereik doelmatig te beschermen tegen intredend vocht en het voorkomen van koudebruggen. (fundering 2.0)
Verlijming op de ondergrond met HP6 lijm en wapenings mortel.
Afwerking met HP6 en evt. een dunne laag HP2 mortel met een bitumen coating of een silikaatverf.
Isolatiestuc
Aerogel
Schuimglas isolatie
BouwGezond B.V.
-
+31 85 0661200
-
info@bouwgezond.nl
-
Venneslatweg 11
7151 HD Eibergen
4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen
-
Creatief maatwerk en scherpe prijzen
-
Altijd open calculatie, geen pakketprijzen
-
Kwaliteit
-
Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!