Skip to main content
✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Gevelisolatie buiten

Gevelisolatie buiten

Een warme jas is een warm lijf: je huis aan de buitenzijde isoleren (als dit mogelijk is met je dakoverstek) geeft je huis een ander karakter en binnenshuis weinig tot geen overlast. (let wel op met zgn. diepe neggen; er komt wat minder licht binnen doordat je ramen dieper liggen, mocht je ook je kozijnen gaan vervangen kunnen deze wat verder naar buiten worden geplaatst.


Gevelisolatie: systeem Maxit eco 72, maxit Therm 76

Maxit eco 72 en maxit therm 76 zullen de isolatie en de vochthuishouding van je woning structureel verbeteren.

Gezond en brandveilig.

Koude muren en genoeg ruimte om een wat dikkere laag aan te brengen dan biedt Maxit Eco een goede isolatiewaarde in een relatief dunne laag. (6-8 cm)

Voordeel: mechanisch sterke mortel, sterk drogende werking.

Voor het Maxit Eco isolatie systeem zijn nodig:

  • Maxit Eco 70 als hechtmortel
  • Maxit Eco 72/73 6-10 cm
  • Wapeningsgaas/hoekbeschermings
  • Eindstuc Maxit Artista of ip44
  • Silikaat verfsysteem dampopen
Gevelisolatie: houtvezel isolatieplaten

Udi Reco is in de ons omringende landen al lang in gebruik. Met houtvezel isolatie uit naaldhout (afval) heb je een erg goed isolerende en warmte bufferende isolatie die moet worden afgewerkt met een stuc.

Deze vorm van isolatie laat zich goed toepassen op beschadigde muren aan de buitenzijde, je gevel wordt dan met minimaal 9 cm opgedikt ( tot max. 21 cm) en kan nog steeds “ademen” oftewel de wand blijft dampopen.

Begin op perimeter niveau met schuimglas panelen op de wand en plaats daar de Udi Reco platen op; op deze manier is er nooit kans op optrekkend vocht in de houtvezel platen en lelijke aftekening in het stucwerk.

Houtvezel isolatie heeft een  hoge isolatiewaarde zonder enige vorm van chemische toevoegingen (lees ongezonde stoffen die uitdampen)

Houtvezel isolatie wordt tegen de gevel aan bevestigt dmv speciale schroeven met stelmogelijkheid, dat de muur niet vlak is maakt hierbij niet uit; stelbereik is 2 cm. De geplaatste platen worden afgewerkt met een speciale dampopen mortel en een wapeningsgaas.

Bijkomend voordeel van houtvezel isolatie op je gevel is de zgn. faseverschuiving (vertraagd opwarmen/afkoelen van je huis, tot wel 12 uur)

Vanaf halverwege 2024 komt BouwGezond met een nieuwe gevel isolatie op houtvezelbasis, zeg maar een update op de UdiReco; stevigere plaat, iets kleiner formaat en beter geschikt voor afwerking met bijv. hout of andere type gladdig ( uiteraard ook nog steeds stucbaar.) Bijkomend voordeel: voordeliger.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isoleren is de kortste klap, wel is het erg belangrijk waarmee je de spouwmuur isoleert, we kennen een aantal producten, allemaal met hun voor en tegens:

Glaswol of steenwol vlokken: op zich prima maar zakken in en moeten worden nagevuld op termijn, mag absoluut niet nat worden.   

Glaskorrels een product van gerecycleerd glas, redelijk isolerend met een Lambdawaarde van 0,07 en absoluut ongevoelig voor inzakken of voor vocht, volledig onbrandbaar en duurzaam.

Perliet granulaat volledig mineraal, onbrandbaar, erg goed isolerend met een Lambdawaarde van 0,05 en zonder enige toevoeging van chemie, goed vochtbestendig en zakt niet in. Ideaal bij vocht belastte gevels.  (Voordelig)

Aerogel granulaat volledig mineraal, erg goed isolerend, goede vochthuishouding. Gebouw moet luchtdicht zijn. (kostbaar)

Korrels op basis van EPS en schuimen die het binnen en buiten spouwblad met elkaar verbinden worden door BouwGezond BV sterk afgeraden, u loopt hiermee een groot risico op vochtoverdracht en schimmels.

Gevels die voorzien zijn van een dampdicht verfsysteem mag je niet voorzien van spouwmuur isolatie, dit geldt ook voor geglazuurde stenen, evt. vocht kan door dit buiten spouwblad niet weg en de isolatie “verzuipt”.

Bij een spouw minder dan 6 cm voegt een spouwmuur isolatie doorgaans weinig toe.

Schuimglas

Schuimglas is als enige isolatiemateriaal dampdicht. (bij BouwGezond)

Volledig inert, dampdicht, vocht ongevoelig, vraat ongevoelig, hittebestendig, onbrandbaar, herbruikbaar.

De ideale oplossing om het perimeter bereik doelmatig te beschermen tegen intredend vocht en het voorkomen van koudebruggen. (fundering 2.0)

Verlijming op de ondergrond met SAN 1 of 2  K lijm Maxit  en wapenings mortel Maxit multi 292

Afwerking met Maxit multi 292 en evt. met een bitumen coating of een silikaatverf.

Isolatiestuc

Aerogel

Schuimglas isolatie

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

  • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
  • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
  • Kwaliteit
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

Meer weten over deze gevelisolatie systemen?

Heb je hulp nodig?