Skip to main content
✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Passiefhuis, weer zo’n mooie nieuwe kreet?

Passiefhuis nieuw? Laat me niet lachen, dit bestaat al zo lang. Alleen in Nederland lopen we om de hete brij heen. In dit filmpje laat Hans-Jörn Eich in 90 seconden zien wat een passiefhuis inhoud. Ook hier wordt duidelijk gemaakt dat isolatie, zeker ecologische en duurzame isolatie, bijzonder belangrijk is.     Het is allemaal niet zo moeilijk, je moet er even voor openstaan. En met gezond verstand over je beslissing nadenken. Dat is nogal een opmerking, maar enig idee waar het belang zit? Natuurlijk willen ook wij eten, en moet dat betaald worden. Maar ik hoef hier geen mega pand van neer te zetten. Een gezond bestaan en een voorzet naar de toekomst, daar doe ik het voor. We doen in Nederland nogal opgefokt over van gas los. Er wordt een boel stampij over gemaakt. Was het niet zo dat we hier al veel eerder mee hadden moeten beginnen. Maar de inkomsten van het gas waren veel te aantrekkelijk, dus werd er geen haast gemaakt.

Isoleer je huis fatsoenlijk, zorg voor een goede luchtdichting, en win warmte terug.

Van een ouder huis maak je geen passiefhuis, maar wel een laag energiehuis en een comfortabel huis waar je niet ziek van wordt. En dat is waar het om draait, niet voor de buitenwacht maar gewoon voor je eigen comfort en je bankrekening. In kleine stapjes kun je door elke keer het bespaarde opzij te zetten een nieuwe verbetering doorvoeren. Dit kost je een paar jaar, maar je Return of Investment is wel realistisch.
Je kunt met recht zeggen dat je je steentje hebt bijgedragen aan het behoud van de aarde.

Ga je nieuw bouwen, dan is de stap naar een passiefhuis makkelijk gemaakt;

de juiste bouwmaterialen en goede adviezen van specialisten op dit gebied

Gelukkig komt het besef in de “kleinere” bouwwereld ook door. Met passiefbouw kan je een heel andere klant helpen. En dat met deze manier van bouwen, zeker als je ook nog eens ecologisch bouwt, een veel beter huis van de grond komt. Al tijdens de bouw zullen mensen minder snel ziek zijn. Ongezonde bouwmaterialen kunnen zowel jou als opdrachtgever als de bouwers ziek maken. Let dus een beetje op; duurzaam wil lang niet altijd zeggen dat dit ook gezond is. Ecologische en natuurlijk is alweer heel anders, en daar doen we het voor.

Ook interessant om te lezen


Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, wa…

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

  • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
  • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
  • Kwaliteit
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

Heb je hulp nodig?