Skip to main content
✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Isolatie van je vloer voor optimaal woon- en werkcomfort

Bij BouwGezond weten we als geen ander hoe we zoveel mogelijk voordeel uit isolatie kunnen halen. Vloerisolatie is hier een uitgelezen voorbeeld van. Onder het motto “wat er niet uit kan, hoeft er ook niet in” bieden we je hierbij duurzame isolatiematerialen. Naast dat isolatie met duurzame vloerplaten bijvoorbeeld, voor een forse besparing van je energienota zorgt, creëert dit ook nog eens een gezond binnenklimaat. Wij durven je met onze isolatiematerialen dan ook optimaal woon- en werkcomfort te garanderen. Ongeacht, of het nu om de vloeren van nieuwbouw gaat of om vloerisolatie in bestaande woningen en bedrijfspanden.

Combineren van isolatie vloer met andere duurzame isolatiesoorten

Energieneutraal wonen: wie wil dat nu niet? Bij BouwGezond is dit dichterbij dan je misschien denkt. We vertellen je graag welke isolatievorm nu voor jouw woning of bedrijfspand het meest geschikt is. Zo kun je niet alleen met duurzame vloerisolatie fors op je energierekening besparen, maar bijvoorbeeld ook door isolatie van je wand, je dak en je spouwmuur. Ook kan het zo zijn dat je het meeste voordeel behaalt uit een isolatiecombi. Bijvoorbeeld door isolatie met een duurzame voorzetwand te combineren met gezonde isolatiematerialen in je vloer. Neem daarom gerust contact met ons op. Samen met jou vinden we altijd de ideale isolatieoplossing op maat.

Isolatie van je vloer voor hogere RC waarde

Voor een positieve impact op de RC waarde van je woning- of bedrijfsvloer, is het verstandig om voor hoogstaande kwaliteit isolatie- en bouwmaterialen te kiezen. De RC waarde staat voor de ‘Resistance Construction’ waarde. Dit is de thermische weerstand van je complete woning- of bedrijfsvloerconstructie. De hierbij geldende regel is: des te hoger deze waarde, des te hoger de thermische weerstand – en dus de isolatiewaarde – van je woning- of bedrijfsvloer. Is dat nu niet precies wat je met het isoleren van je vloer wilt bereiken?

Voorkom warmteverlies met isolatie van de vloer

Vaak wordt gedacht dat spouwmuurisolatie de beste manier van isoleren is voor het meest optimale effect. Dat kan, maar wist je dat huizen en ook bedrijfspanden veel warmte kunnen verliezen via een slecht geïsoleerde vloer? Vooral wanneer je een betonvloer in je woning of bedrijfspand hebt. Hierdoor word je maandelijks met een forse energierekening geconfronteerd, maar wat te denken van de negatieve impact op je gezondheid? Diverse gezondheidsklachten zijn juist aan slechte vloerisolatie te wijten. Denk hierbij aan verkoudheid, maar ook aan hoofdpijn en allergieën. Bij BouwGezond kies je, zoals onze naam al zegt, altijd voor gezonde isolatie- en bouwmaterialen. Hiermee verbeter je het woon- en werkklimaat aanzienlijk.

Isolatie van een betonnen vloer

Betonvloeren die niet of nauwelijks geïsoleerd zijn, kunnen zeer koud aanvoelen. Dit zorgt voor een allesbehalve behaaglijk leefklimaat. Samen met de hogere energiekosten die je hieraan kwijt zult zijn, is het daarom zeer zinvol om voor vloerisolatie te kiezen. BouwGezond kan je precies vertellen welke duurzame vorm van vloerisolatie precies past bij jouw betonnen vloer. Naast betonnen vloeren, bieden we je natuurlijk ook de ideale vloerisolatie bij houten vloeren en tegelvloeren.

Isolatie van je vloer met houtvezel platen

Regelmatig bevelen we van BouwGezond vloerisolatie met houtvezel platen aan. Dit komt onder meer doordat deze vorm van isolatie 100% ecologisch is. Met andere woorden, een absoluut toonbeeld van duurzaamheid. Daarnaast biedt houtvezelisolatie voor vloeren je een perfect isolerende werking. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij hier zo enthousiast over zijn. Eenmaal de houtvezelisolatie op je woning- of bedrijfsvloer aangebracht en je bespaart meteen op je energiekosten. Tegelijkertijd zul je ook direct de comfortverhoging ervaren. Koude voeten behoren voorgoed tot het verleden.

De isolatie van je vloer met Poraver geblazen glaskorrels

Ook voor tussenvloerisolatie ben je bij BouwGezond helemaal aan het juiste adres. Zo bieden we je onder meer de keuze uit Poraver geblazen glaskorrels. Deze korrels zijn uit geblazen glas vervaardigd dat niet meer wordt gebruikt voor productie. Dit betekent dat deze vorm van vloerisolatie eveneens bijzonder duurzaam is. De isolerende werking van deze geblazen glaskorrels is bijzonder hoog en wordt dan ook zeker door ons geadviseerd voor tussenvloerisolatie en andere isolatiesoorten.

Isolatie van je vloer met perliet granulaat

Naast de Poraver geblazen glaskorrels behoort ook perliet granuliet tot de isolatiefavorieten van BouwGezond. De redenen hiervoor zijn talrijk. Uiteraard wordt jou hiermee optimale vloerisolatie geboden, maar daarnaast is perliet granuliet een volledig zuivel mineraal. Dit betekent dat ook perliet granulaat zeer duurzaam is en voor een gezond leefklimaat zorgt. Je woon- en werkcomfort zal merkbaar verbeterd worden. Een ander bijkomend voordeel van perliet granulaat is dat het volledig onbrandbaar is en geluiddempende eigenschappen heeft. Tegelijkertijd is het eveneens ongevoelig voor veroudering en datzelfde geldt voor de ongevoeligheid voor vocht. Kortom, alle reden om voor perliet granulaat te kiezen bij vloerisolatie.

Bodemisolatie als isolatie van je vloer niet mogelijk is

Al met al zijn er vele duurzame en gezonde manieren om je vloer te isoleren. BouwGezond adviseert je graag over de meest ideale vloerisolatiesoort van jouw woning of bedrijfspand. Maar stel nu, dat vloerisolatie niet tot de mogelijkheden behoort. Ook dan hebben wij voor jou een duurzame en gezonde isolatiemogelijkheid die bovendien eveneens duurzaam is. Informeer in dit geval bij ons naar bodemisolatie. Bodemisolatie van kruipruimtes bijvoorbeeld en andere ontoegankelijke ruimtes onder woningen en bedrijfspanden. Wij adviseren je graag welke vorm van vloer- of bodemisolatie nu het meest geschikt is voor jouw woning of bedrijfspand.

Ook interessant om te lezen


Bouwmaterialen prijs stijging Door de huidige onrust in de wereldmar…

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

  • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
  • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
  • Kwaliteit
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

Heb je hulp nodig?