Skip to main content
✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Advies en woningscan

Waarom een woningscan?

Een woningscan of isolatie advies geeft je een beeld over de te nemen stappen om tot een beter geïsoleerde woning te komen.

Aan de hand van een lijst lopen we de woning door en kijken naar de mogelijke verbeteringen, denk hierbij aan algehele isolatie, glas, luchtdichting, vocht, maar we kijken ook naar evt. bouwkundige problemen.

De rapportage kan worden aangevuld met advies en een richtprijs voor evt. verbetering (of stappenplan) uiteraard wordt hier ook gekeken naar het zgn. laaghangend fruit. (de eerste winst)

AndersVerBouwen kijkt bij de inspectie een stapje verder, evt kunnen we de scan aanvullen met een warmtebeeld onderzoek (mits het weer het toelaat) en ook een endoscoop inspectie is mogelijk, hiervoor moet u ons wel toestemming geven (wij boren immers in uw huis)

De Woningscan wordt uitgevoerd door AndersVerBouwen (De kennis en trainings afdeling van BouwGezond BV) de kosten voor een opname zijn € 450,– voor een enkel woonhuis en gelden voor één  bezoek met een rapportage per mail, mits combineerbaar met 2de afspraak op de zelfde dag (2 adressen)

De rapportage is altijd gericht op een zo gunstig mogelijk woonklimaat en niet op het behalen van de hoogste isolatiewaardes (uiteraard kijken we naar het best haalbare tov van de investering), aan het advies kunnen geen rechten worden ontleend.

De in rekening gebrachtte € 450,– dekt niet de kosten van een woningscan maar zijn een vergoeding.

Wil je een rapportage op jouw locatie nabespreken dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden.

AndersVerBouwen kan aan de hand van een woningscan ook een advies uitbrengen met een stappenplan, evt aangevuld met offertes voor de materialen, let wel: hier worden uitsluitend materialen aangeboden die in de denkwijze van BouwGezond BV en AndersVerBouwen vallen.

Met het isoleren van woningen worden helaas veel fouten of overhaaste beslissingen gemaakt, AndersVerBouwen wil u helpen om deze fouten te voorkomen, ook wordt er helaas erg veel gekeken naar isoleren voor de subsidie.

Wil je je echt verdiepen in verduurzamen of isoleren dan kun je ook een training volgen bij AndersVerBouwen

Een oudere woning comfortabel krijgen is vaak niet zo lastig, maar de waardes behalen die voor de subsidie nodig zijn, is soms onnodig en uitsluitend kosten verhogend.

We denken graag mee in de goede richting en zetten samen een stappenplan of verbeterplan op, geven je handvatten waar te beginnen en geven evt. de mogelijkheid om een cursus/workshop isoleren te volgen; isoleren kun je leren, vraag ons boekje isoleren kun je leren aan (mailtje naar BouwGezond)


Helaas zien we dagelijks erg veel slechte tot zeer slechte “adviezen” voorbij komen.

Dit zijn raar genoeg vaak “adviezen” van “isolatiebedrijven” maar we kunnen hier beter over oplichters of beunhazen praten.

  • Spouwmuur isolatie bij een spouw minder dan 4 cm is nutteloos
  • Spouwmuur isolatie bij een dampdichte afwerking (buitenzijde) mag niet
  • Spouwmuur isolatie bij een vochtbelaste gevel mag niet

Folies isoleren niet, deze kunnen hoogstens warmte binnenhouden door reflectie, let wel folies zijn (door de metaallaag ertussen [aluminium] dampdicht en zeker niet ademend of dampopen zoals sommige “bedrijven” beweren. Levensduur van folies zijn beperkt en bij beschadiging voorbij. 

Een gaatje in een dampdicht materiaal kan desastreuze gevolgen hebben, vocht kan in de constructie en er niet meer uit, met verrotting tot gevolg.

“isolatie” producten van enkele mm dik bestaan niet; de lambadawaarde zou dan astronomisch laag moeten zijn: voorbeeld 2 mm “superisolatie” met een Lambdawaarde van 0,005 (ik ken geen enkel materiaal wat dit heeft) levert slechts een Rd-waarde van 0,4W/mK.

Pur en icynene zijn geschikt voor industrie maar niet voor woonhuizen. (vocht problematiek)

Aerogel heeft de laagst bekende Lambdawaarde en deze ligt rond de 0,09, dit is bijna factor 2000.

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

  • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
  • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
  • Kwaliteit
  • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

Open chat
Heb je hulp nodig?
Bel voor een afspraak