T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Zo voorkom je bij isolatie met glaswol vochtoverlast

Vochtproblemen komen regelmatig voor wanneer er gekozen wordt voor mineraal isolatiemateriaal in de vorm van glaswol of steenwol. Deze problemen zijn vooral bij buitenmuren direct zichtbaar. Na een flinke regenbui bijvoorbeeld, worden deze buitenmuren vaak meteen donkerder van kleur. Ook groene aanslag op muren is vaak een teken dat ze nat zijn. Hierdoor zullen je muren minder goed isoleren omdat alle energie gebruikt wordt om ze weer te drogen. BouwGezond lost deze problemen graag voor je op met hydrofobering.

Isolatie met glaswol? Kies voor hydrofobering door BouwGezond

BouwGezond B.V. is een isolatie groothandel die gespecialiseerd is in duurzame en gezonde materiaalsoorten. Ook voor hydrofobering staan we graag voor je paraat. Deze behandeling zorgt ervoor dat je muren bijvoorbeeld, die met glaswol of steenwol geïsoleerd zijn, droog blijven. Er zijn diverse methoden waarop wij hydrofobering toepassen, zoals vloeibare hydrofobering en in pasta vorm. Het enige dat je van beide methoden terugziet is dat je muren nauwelijks vies zullen worden. Dit komt omdat regenwater er niet in kan trekken en daardoor ook geen vuil.

In plaats van isolatie met glaswol: isolatie met perliet

Het resultaat na onze hydrofobering is dat je muren droog blijven en je stenen blijven intact. Ook vragen droge muren minder onderhoud en slaan ze optimaal warmte op. In plaats van glaswolisolatie biedt BouwGezond je echter ook een andere methode om je muur mee te isoleren die gegarandeerd vochtwerend is. Dit, door isolatie met perliet aan te brengen in muren maar ook bij tussenvloeren. Dit materiaal klinkt niet in en is naast vochtwerend wel dampopen en volledig onbrandbaar. Voor meer informatie over perlietisolatie kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday