N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

 Woningscan/ isolatie advies

Een gedegen advies

Veilige isolatie zonder schadelijke stoffen en isolatielekken of koudebruggen.

Waarom een woningscan?

Gefundeerd isoleren

Isoleren zonder te weten wat de kwaliteit van de woning is heeft weinig zin, inventarisatie van isolatie maatregelen.

inspectie

Bepaling van warmtelekken en koudebruggen, evt. bouwkundige gebreken.

Stappenplan

Uitwerking tot een stappenplan voor de aanpak van woningverbetering en isolatie. Evt aangevuld met een offerte voor materialen

Een woningscan of isolatie advies geeft je een beeld over de te nemen stappen om tot een beter geïsoleerde woning te komen.

Aan de hand van een lijst lopen we de woning door en kijken naar de mogelijke verbeteringen, denk hierbij aan glas, luchtdichting, vocht, maar we kijken ook naar evt. bouwkundige problemen.

De lijst wordt aangevuld met advies en een richtprijs voor evt. verbetering (of stappenplan) uiteraard wordt hier ook gekeken naar het zgn. laaghangend fruit. (de eerste winst)

BouwGezond kijkt bij de inspectie een stapje verder, evt kunnen we de scan aanvullen met een warmtebeeld onderzoek (mits het weer het toelaat) en ook een endoscoop inspectie is mogelijk, hiervoor moet u ons wel toestemming geven (wij boren immers in uw huis)

.De Woningscan wordt uitgevoerd door AndersVerBouwen (het particuliere verkoopkanaal van BouwGezond BV) de kosten voor een opname zijn € 350,– voor een enkel woonhuis en gelden voor één  bezoek met een rapportage per mail.

De rapportage is altijd gericht op een zo gunstig mogelijk woonklimaat en niet op het behalen van de hoogste isolatiewaardes, aan het advies kunnen geen rechten worden ontleend.

De in rekening gebrachtte € 350,– dekt niet de kosten van een woningscan maar zijn een vergoeding.

Wil je een rapportage op jouw locatie nabespreken dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden.

AndersVerBouwen kan aan de hand van een woningscan ook een advies uitbrengen met een stappenplan, evt aangevuld met offertes voor de materialen, let wel: hier worden uitsluitend materialen aangeboden die in de denkwijze van BouwGezond BV en AndersVerBouwen vallen.

Met het isoleren van woningen worden helaas veel fouten of overhaaste beslissingen gemaakt, AndersVerBouwen wil u helpen om deze fouten te voorkomen, ook wordt er helaas erg veel gekeken naar isoleren voor de subsidie;

Een oudere woning comfortabel krijgen is vaak niet zo lastig, maar de waardes behalen die voor de subsidie nodig zijn, is soms onnodig en uitsluitend kosten verhogend.

We denken graag mee in de goede richting en zetten samen een stappenplan of verbeterplan op.

Onze blogs

Isoleren zonder problemen

Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, warme jas en sjaal of warme muren en bont gevoerde laarzen of een lekkere warme vloer.Comfortabel wonen willen we allemaal en uiteindelijk is dat ook niet zo moeilijk om te bereiken, elk huis is te...

Dampopen bouwen: laat de bouwfysica haar werk doen Een hoogwaardig geïsoleerde, luchtdichte constructie is de basis voor energiezuinige gebouwen. Maar hoe meer we een gebouw beschermen tegen invloeden van buitenaf door isoleren en luchtdichting, hoe meer we moeten...

Woningscan

Verkeerd isoleren kan desastreuze gevolgen hebben