N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

 Woningscan/ isolatie advies

Een gedegen advies

Veilige isolatie zonder schadelijke stoffen en isolatielekken of koudebruggen.

Waarom een woningscan?

Gefundeerd isoleren

Isoleren zonder te weten wat de kwaliteit van de woning is heeft weinig zin, inventarisatie van isolatie maatregelen.

inspectie

Bepaling van warmtelekken en koudebruggen, evt. bouwkundige gebreken.

Stappenplan

Uitwerking tot een stappenplan voor de aanpak van woningverbetering en isolatie. Evt aangevuld met een offerte voor materialen

Een woningscan of isolatie advies geeft je een beeld over de te nemen stappen om tot een beter geïsoleerde woning te komen.

Aan de hand van een lijst lopen we de woning door en kijken naar de mogelijke verbeteringen, denk hierbij aan glas, luchtdichting, vocht, maar we kijken ook naar evt. bouwkundige problemen.

De lijst wordt aangevuld met advies en een richtprijs voor evt. verbetering (of stappenplan) uiteraard wordt hier ook gekeken naar het zgn. laaghangend fruit. (de eerste winst)

BouwGezond kijkt bij de inspectie een stapje verder, evt kunnen we de scan aanvullen met een warmtebeeld onderzoek (mits het weer het toelaat) en ook een endoscoop inspectie is mogelijk, hiervoor moet u ons wel toestemming geven (wij boren immers in uw huis)

.De Woningscan wordt uitgevoerd door AndersVerBouwen (het particuliere verkoopkanaal van BouwGezond BV) de kosten voor een opname zijn € 350,– voor een enkel woonhuis en gelden voor één  bezoek met een rapportage per mail, mits combineerbaar met 2de afspraak op de zelfde dag (2 adressen)

De rapportage is altijd gericht op een zo gunstig mogelijk woonklimaat en niet op het behalen van de hoogste isolatiewaardes, aan het advies kunnen geen rechten worden ontleend.

De in rekening gebrachtte € 350,– dekt niet de kosten van een woningscan maar zijn een vergoeding.

Wil je een rapportage op jouw locatie nabespreken dan zijn hier uiteraard kosten aan verbonden.

AndersVerBouwen kan aan de hand van een woningscan ook een advies uitbrengen met een stappenplan, evt aangevuld met offertes voor de materialen, let wel: hier worden uitsluitend materialen aangeboden die in de denkwijze van BouwGezond BV en AndersVerBouwen vallen.

Met het isoleren van woningen worden helaas veel fouten of overhaaste beslissingen gemaakt, AndersVerBouwen wil u helpen om deze fouten te voorkomen, ook wordt er helaas erg veel gekeken naar isoleren voor de subsidie;

Een oudere woning comfortabel krijgen is vaak niet zo lastig, maar de waardes behalen die voor de subsidie nodig zijn, is soms onnodig en uitsluitend kosten verhogend.

We denken graag mee in de goede richting en zetten samen een stappenplan of verbeterplan op, geven je handvatten waar te beginnen en geven evt. de mogelijkheid om een cursus/workshop isoleren te volgen; isoleren kun je leren.

Onze blogs

Pluggen voor in houtvezel

Regelmatig krijgen we de vraag: kun je in houtvezel isolatie ook iets ophangen? Ja dat kan prima, mits je daar de juiste pluggen voor gebruikt. Uiteraard gebruiken we daar een thermisch ontkoppelde bevestiging voor, in verschillende uitvoeringen. van groot naar klein:...

Materiaal prijzen

Bouwmaterialen prijs stijging Door de huidige onrust in de wereldmarkt staan de  materiaal prijzen erg onder druk, naast verkrijgbaarheid van materialen. BouwGezond BV is redelijk op tijd op zoek gegaan naar andere inkoopkanalen, zo kopen wij onze houtvezel producten...

Isoleren zonder problemen

Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, warme jas en sjaal of warme muren en bont gevoerde laarzen of een lekkere warme vloer. Jezelf isoleren tegen koude of warmte. Maar zie de schil van je woning ook als de schil van een sinaasappel; een...

Woningscan

Verkeerd isoleren kan desastreuze gevolgen hebben