T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Welke isolatie voor binnenkant muur kiezen?

Het isoleren van je muur aan de binnenkant geeft uiteenlopende voordelen. Sowieso realiseer je hiermee een hoge thermische isolatie. Daardoor ben je minder afhankelijk van externe partijen en ook zal hierdoor je rekening voor energie en gas fors lager uitvallen. Maar bij BouwGezond gaan we hierin nog een stapje verder. Bij ons namelijk, vind je uitsluitend isolatiematerialen voor je muur die duurzaam zijn en gezond. Zo ben je goed bezig voor het milieu terwijl je tegelijkertijd een gezond leefklimaat realiseert. Bovendien zorgen onze isolatie- en bouwmaterialen ervoor dat je woon- en werkcomfort zo optimaal verhoogd wordt.

Isolatie aan binnenkant muur: stijging van de RC waarde

De RC waarde is de waarde die weergeeft wat de isolatiewaarde is van specifieke constructiedelen van je woning of bedrijfspand. Gevelisolatie aan de binnenkant bijvoorbeeld, maar ook isolatie van de buitengevel. Hierbij geldt het volgende: des te hoger de RC waarde van je binnen- of buitengevel, des te hoger de thermische isolatie is. Ditzelfde geldt voor isolatie van vloeren, daken en spouwmuren waarvoor BouwGezond eveneens RC waarde verhogende isolatie- en bouwmaterialen in het assortiment heeft.

Duurzame en gezonde isolatie van binnenkant muur

Isolatiemateriaal dat je toe kunt passen aan de binnenkant van muren en dat de RC waarde verhoogt is bijvoorbeeld houtvezel. Met houtvezel isolatieplaten kies je dus voor een zeer duurzaam isolatieproduct en datzelfde geldt bijvoorbeeld voor perliet. Vooral wanneer je huis of pand extreme brandveiligheidseisen heeft, verdient het Perlit Plus systeem de aanbeveling. Dit isolatiemateriaal is geheel onbrandbaar waardoor je onder andere bij de isolatie van muren een uitermate brandveilige constructie realiseert. Benieuwd welk isolatiemateriaal specifiek voor jouw muren het beste is? BouwGezond helpt je hier graag bij.

 

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday