T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Waarom wij isolatie met minerale wol afraden

Bij het isoleren van muren maar ook bij tussenvloerisolatie wordt regelmatig voor steenwolsoorten gekozen of glaswolsoorten. De isolatiewaarden hiervan zijn aanvankelijk dan ook best hoog, maar na verloop van tijd raken deze isolatiematerialen verouderd. Ook mogen ze absoluut niet vochtig worden, wat zeker bij muren maar ook bij tussenvloerisolatie voor veel problemen kan zorgen. Cellulose vlokken kunnen een alternatief zijn, maar deze vlokken mogen eveneens niet vochtig worden en klinken op een gegeven moment ook aanzienlijk in. Welke minerale isolatievorm we je dan wel adviseren? Perliet.

Voordelen perliet ten opzichte van isolatie met minerale wol

Perliet heeft na bewerking een zeer hoge isolatiewaarde. Het is een vulkanisch gesteente dat een bepaalde tijd verhit wordt waardoor verdamping van het kristalwater plaatsvindt. Er blijft vervolgens een materiaalsoort over die zeer veel lucht bevat maar met weinig vaste stof. Overbodig te noemen dat dit zeer goed isoleert. Zowel voor spouwmuren als voor tussenvloeren adviseren wij dan ook om voor perlietisolatie te kiezen in plaats van isolatie met glaswol of isolatie met steenwol. Naast perliet verdienen ook poraver glaskorrels onze aanbeveling als gespoten minerale isolatievorm bij spouwmuren.

In tegenstelling tot isolatie met minerale wol is perliet vochtongevoelig

Een groot voordeel van perlietisolatie is dat dit materiaal volledig ongevoelig is voor vocht. Daarnaast zal het niet inklinken, dus perliet veroudert niet na verloop van tijd. Een ander groot voordeel van perliet is dat het geheel onbrandbaar is. Vooral bij woningen of bedrijfspanden met hoge brandveiligheidseisen is perlietisolatie dus ideaal. Bovendien is het materiaal laag in gewicht en zeer duurzaam: het heeft geen nadelige invloeden op mens en milieu. Integendeel. Met perliet haal je materiaal in huis dat niet alleen duurzaam is, maar ook bijdraagt aan een gezond leefklimaat.

Speciale minerale wol oplossing voor spouwmuren naisolatie

Speciaal voor spouwmuren is er een hydrofobe minerale inblaaswol.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday