T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Waarom isolatie met EPS milieuonvriendelijk is

Steeds vaker kiezen mensen voor minerale en natuurlijke materialen bij het isoleren van bestaande woningen, bedrijfspanden en nieuwbouw. Dit in plaats van het isoleren met PUR, PIR of EPS bijvoorbeeld. EPS (geëxpandeerd polystyreen) namelijk, is een synthetisch isolatiemateriaal dat ook wel bekend staat als piepschuim en van aardolie wordt gemaakt. Tijdens het productieproces zetten de polystyreenkorrels uit omdat ze verhit worden. Op deze manier wordt er stilstaande lucht toegevoegd en ontstaat EPS. Hoewel de isolatiewaarden van EPS goed zijn, is het een chemisch product en niet milieuvriendelijk.

Geen isolatie met EPS maar duurzaam isoleren

Bij BouwGezond hebben we juist alleen duurzame isolatie- en bouwmaterialen in het assortiment. Als isolatie expert weten wij als geen ander hoe we je woning, bedrijfs- of nieuwbouwpand milieuvriendelijk kunnen isoleren. Kortom, volledig energieneutraal voor een duurzame toekomst. Bovendien zijn onze isolatie- en bouwmaterialen ook nog eens gezond. Dit betekent dat je niet alleen kosten bespaart op je energierekening en je woon- of werkcomfort verhoogt, maar tegelijkertijd een gezond leefklimaat creëert. Dit in tegenstelling tot EPS waarvan bewezen is dat er kankerverwekkende producten aan worden toegevoegd om het onbrandbaar te maken.

Duurzaam alternatief voor isolatie met EPS: dezelfde isolatiewaarden

Eén van de duurzame alternatieven voor EPS bij BouwGezond is houtvezel isolatie. Houtvezel heeft dezelfde isolatiewaarden als EPS maar hier is geen enkel chemisch product aan toegevoegd. Houtvezel isolatie wordt namelijk uit naaldhoutafval vervaardigd waardoor het bijzonder milieuvriendelijk is. Je werkt houtvezel isolatie af met een stuc, een speciale dampopen mortel. Daarnaast wordt wapeningsgaas toegepast en ben je verzekerd van een ideale en duurzame warmte bufferende isolatie. Voor woningen, bedrijfspanden en nieuwbouw met extreme brandveiligheidseisen kan ook gekozen worden voor ons Perliet Plus Systeem als duurzaam alternatief voor EPS.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday