T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Waarom duurzame isolatie in de spouwmuur zo effectief is

Bij het isoleren van woningen of bedrijfspanden wordt vaak als eerste aan spouwmuurisolatie gedacht. Ongeacht, of het nu om bestaande woningen of panden gaat, of om nieuwbouw. De reden is dat men vaak veel energie bespaart door de spouwmuur te isoleren. Onder meer omdat het hier een groot oppervlak betreft. Door tegelijkertijd voor duurzame en gezonde isolatie- en bouwmaterialen te kiezen, heeft deze isolatievorm ook een zeer positief effect op je woon- of werkklimaat. Het algehele comfort in je woning of pand wordt verhoogd en veel gezondheidsklachten – zoals allergieën en hoofdpijn – hebben aanzienlijk minder kans.

Duurzame isolatie in spouwmuur: beter voor mens en milieu

Bij de keuze voor duurzame en gezonde isolatie- en bouwmaterialen zoals BouwGezond je deze biedt, is er nog meer voordeel. Je kunt bij ons namelijk isolatie kopen die beter is voor mens en milieu. Er wordt met onze materiaalsoorten minder CO2 uitgestoten omdat er veel minder fossiele brandstoffen worden verbruikt. Energieneutraal wonen en werken dus, met oog op een duurzame toekomst. Een andere kwaliteit van onze isolatie- en bouwmaterialen voor onder meer spouwmuren is dat deze 100% ongevoelig zijn voor vocht. Schimmel krijgt geen enkele kans.

Win-win isolatie met isolatie in spouwmuur

De voordelen zijn talrijk, want ook zijn duurzame isolatie- en bouwmaterialen onaantrekkelijk voor ongedierte, ongevoelig voor veroudering, ze klinken niet in en zakken eveneens niet na. BouwGezond adviseert hierin vaak het gebruik van perliet als isolatiemateriaal voor spouwmuren. Met perliet kies je voor een ecologische isolatievorm die volledig mineraal is. Om de win-win isolatie helemaal compleet te maken, is perliet ook nog eens volledig onbrandbaar. Ideaal als je woning of bedrijfspand aan extreme brandveiligheidseisen moet voldoen.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday