N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Stikstof of NOX problemen in de bouw

Stagnatie door NOX problematiek

Als we kijken naar de bouwwereld zien we enorme transport bewegingen, zeker bij reguliere huizenbouw; al deze transport bewegingen brengen een stuk vervuiling met zich mee en ook het inzetten van zwaar materieel om huizen te bouwen doet hier niet veel goed aan.

Traditionele bouw is ook verre van efficiënt; we slepen een partij stenen van A naar B (zo’n 25-50 m2 per vracht) dit moet dan met zwaar materieel op de plek gezet worden, waarna het nog meerdere malen verplaatst moet worden, voor de andere materialen van de gevel is het al niet veel anders.

Bouwen op monolitische wijze met KLB bouwblokken lost dit probleem voor een groot deel op; de transport bewegingen zijn veel kleiner, de stenen zijn licht van gewicht en een volle trailer vervoert makkelijk 100 tot 150 m2 complete gevel en op de bouwplaats zijn geen zware transport middelen nodig.

Ook tijdens de fabricage van de stenen zijn de KLB bouwblokken reeds veel minder belastend; de grondstoffen worden lokaal gewonnen, de fabrieken draaien grotendeels op zonne-energie, de stenen worden niet gebakken en ook bij de productie zijn de transport bewegingen erg klein.

 

Vraag hier je offerte voor KLB bouwblokken aan

Offerte aanvragen

Duurzaam, ecologisch bouwen doe je met KLB bouwblokken.

k

licht gewicht

Laag soortelijk gewicht van de stenen

weinig transport bewegingen

Vanaf productie tot op de bouwplaats, minder transport bewegingen

g

monolitische bouwwijze

Met 1 bouwmateriaal alle gevels van het gebouw optrekken zonder additionele materialen

Misschien wordt het eens tijd dat de bouw logische keuzes maakt.

Koude wanden opgelost met Aerogel dekens

Je isolatie echt eens aanpakken met een lange termijn visie?Aerogel isolatie dekens tegen de kou  De kou die van de muren afstraalt is echt heel vervelend en je stookt je een ongeluk.  Je muren zijn vochtig of klam.  Nu is het de tijd om je muren te isoleren.  Met...

Help mijn huis wordt te warm of te koud, moet ik isoleren?

Komt het je bekend voor dat je huis in de zomer te warm of in de winter te koud wordt; lees dan gauw verder: Een veel gehoord probleem is het erg opwarmen van woningen door de zon en volgens de klimatologen wordt het de komende tijd alleen maar warmer. Het is de...

Laat je mening horen……….

Eerlijk advies over
gezond (ver)bouwen en isoleren?