Stikstof of NOX problemen in de bouw

Stagnatie door NOX problematiek

Als we kijken naar de bouwwereld zien we enorme transport bewegingen, zeker bij reguliere huizenbouw; al deze transport bewegingen brengen een stuk vervuiling met zich mee en ook het inzetten van zwaar materieel om huizen te bouwen doet hier niet veel goed aan.

Traditionele bouw is ook verre van efficiënt; we slepen een partij stenen van A naar B (zo’n 25-50 m2 per vracht) dit moet dan met zwaar materieel op de plek gezet worden, waarna het nog meerdere malen verplaatst moet worden, voor de andere materialen van de gevel is het al niet veel anders.

Bouwen op monolitische wijze met KLB bouwblokken lost dit probleem voor een groot deel op; de transport bewegingen zijn veel kleiner, de stenen zijn licht van gewicht en een volle trailer vervoert makkelijk 100 tot 150 m2 complete gevel en op de bouwplaats zijn geen zware transport middelen nodig.

Ook tijdens de fabricage van de stenen zijn de KLB bouwblokken reeds veel minder belastend; de grondstoffen worden lokaal gewonnen, de fabrieken draaien grotendeels op zonne-energie, de stenen worden niet gebakken en ook bij de productie zijn de transport bewegingen erg klein.

 

Vraag hier je offerte voor KLB bouwblokken aan

Offerte aanvragen

Duurzaam, ecologisch bouwen doe je met KLB bouwblokken.

k

licht gewicht

Laag soortelijk gewicht van de stenen

weinig transport bewegingen

Vanaf productie tot op de bouwplaats, minder transport bewegingen

g

monolitische bouwwijze

Met 1 bouwmateriaal alle gevels van het gebouw optrekken zonder additionele materialen

Misschien wordt het eens tijd dat de bouw logische keuzes maakt.

Te warme woningen

Te warme woningen

Veel woningen die zijn geïsoleerd met kunststof isolatie platen zijn in de zomermaanden niet meer koel te krijgen en hebben schimmels vrij spel. Deze woningen zijn geheel afhankelijk van ventilatie systemen, maar bij een warme zomer kunnen deze het niet aan.

Laat je mening horen……….

Eerlijk advies over
gezond (ver)bouwen en isoleren?

× Stel je vragen via WhatsApp