T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Ontdek wat duurzame isolatie onder je vloer aan voordelen biedt

Koude voeten, een onbehaaglijk gevoel en flinke stookkosten? Grote kans dat je vloerisolatie te wensen over laat. Vaak denken mensen bij het isoleren van een woning, bedrijfspand of overheidsgebouw aan muurisolatie. En inderdaad, door je spouwmuren en gevels te isoleren zal het bedrag op je energienota aanzienlijk verminderen maar dat kan ook wel degelijk gerealiseerd worden met vloerisolatie. De mate waarin dit gebeurt, is – net als bij muren – afhankelijk van jouw specifieke woning, pand of gebouw. Is er bijvoorbeeld al isolatie aanwezig en hoe groot is het oppervlak dat (beter) geïsoleerd moet worden?

Waar je bij isolatie onder de vloer op moet letten

Bij vloeren komen daar nog andere aspecten bij kijken. Zo is goede isolatie onder vloerverwarming bijvoorbeeld erg belangrijk. Ook is er de vraag of je wel of geen kruipruimte onder je vloer hebt. Met een kruipruimte onder je vloer namelijk, kun je voor bodemisolatie kiezen. Bij BouwGezond hebben we hiervoor uitsluitend duurzame en gezonde materiaalsoorten in het assortiment. Denk hierbij aan perliet granulaat, maar ook aan poraver geblazen glas korrels. Beide isolatiematerialen zijn een toonbeeld van duurzaamheid en zorgen voor een verhoogd wooncomfort, lagere stookkosten en een gezonder leefklimaat.

Als isolatie onder de vloer niet mogelijk is

Stel nu, dat je geen kruipruimte onder je vloer hebt, of dat de kruipruimte te klein is om hier optimaal isolatie in aan te brengen. Ook dan is er een oplossing. Dit, in de vorm van isolatiematerialen boven de vloer. BouwGezond raadt hier houtvezel isolatieplaten voor aan. Houtvezel is een zeer duurzaam product en biedt daarnaast hoge isolatiewaardes. Deze isolatievorm is daarom ook zeer geschikt om toe te passen bij betonnen vloeren bijvoorbeeld. Ook kunnen isolatieplaten op houtvezel basis ideaal tussen vloerbalken worden aangebracht.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday