N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Muurisolatie met houtvezel isolatie 

Isolatie van je binnen– of buitenmuren, met slimme houtvezel isolatie.

642204

Je muren slim geïsoleerd met houtvezel isolatie platen Udi-inReco of UdiReco

Zeker bij oudere panden kan het heel lastig zijn om je muren goed te isoleren, terwijl dat juist heel veel oplevert.

 Met het UdiRECO systeem isoleer je op een volledig natuurlijke manier, zonder gebruik van plastics en folies (verouderings gevoelige producten die ook schadelijke stoffen kunnen uitdampen)

Of je muren nu kaal zijn, deels gestuukt of volledig gestuukt; je kunt de houtvezel isolatie platen hier vrijwel altijd direct overheen verwerken.

Montage is erg eenvoudig: de platen worden zgn. koud tegen de muur geschroefd, mooie van deze platen is dat de muren ongelijk mogen zijn, de zachte achterzijde van de plaat laat hoogte verschillen van meer dan 2 cm toe, dus ook een electra buisje is geen probleem.

De platen worden tijdens montage op de muur met speciale pluggen waterpas uitgericht, met een speciale minerale mortel en wapeningsgaas afgesmeerd (speciale hoekversteviging bij ramen en deuren) en met een stucmortel afgewerkt, maar ook een leemstuc is mogelijk, of kalkleem. 

De afwerkmortels voor binnen en buiten zijn verschillend, in verband met waterdichtheid, maar alle gebruikte mortels zijn dampopen en flexibel.

Zowel binnen als buiten is een afwerking met silikaatverf, de mooiste afwerking op verf gebied.

Deze houtvezel isolatie platen zijn gemaakt van “afval” van de houtverwerkende industrie (voornamelijk naaldhout) de spaanders en het grovere zaagstof wat overblijft wordt gebruikt om de panelen te persen, met een zeer gering deel houtlijm worden de verschillende materialen aan elkaar verbonden tot één plaat. De platen gaan een levenlang mee en kunnen na evt. sloop gebruikt worden als brandstof.

Kom een montage instructie volgen bij BouwGezond in Eibergen en je project slaagt zeker, we helpen je in een workshop van een halve dag met het berekenen van je benodigde hoeveelheid, hoe te platen te verdelen, hoe te monteren en klaar te maken voor de stucadoor ( of misschien wil je dat ook zelf doen)

Bij binnengebruik op stenen vloeren raden we je aan om een strookje schuimglas op de vloer te plaatsen en daarop de houtvezel isolatie platen, bij buiten toepassing is een schuimglas perimeter isolatie uitermate belangrijk om de platen te beschermen tegen optrekkend vocht uit de grond.

 

Muur isolatie in het kort:

Volledig dampopen en vocht regulerend.

Warmte bufferend en koude-werend.

In tegenstelling tot alle andere houtvezel isolatie platen hoeft de bouwmuur niet eerst vlak gemaakt te worden.

2 cm overbruggend. Enorm tijdbesparende montage, door speciale schroeven met stelmogelijkheid en uitvlak mogelijkheid.

Erg hoge isolatie waarde.

Panelen van 8 tot 20 cm werkende dikte.

Van netto 8 cm dikte met een Rdwaarde van ruim 2W/m2K tot 20 cm dik met een Rdwaarde van ruim 5 W/m2K

Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde toe te passen.

csm UdiRECO db7190b4b9

De volledige brochure

Wil je alles over muurisolatie met houtvezel isolatie platen een keer nalezen, download dan hier de (Duitstalige) brochure.

Wil je alles over muurisolatie een keer nalezen, download dan hier de (Duitstalige) brochure.