N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, warme jas en sjaal of warme muren en bont gevoerde laarzen of een lekkere warme vloer.

Comfortabel wonen willen we allemaal en uiteindelijk is dat ook niet zo moeilijk om te bereiken, elk huis is te isoleren, de een vrij eenvoudig, de ander met heel veel werk.

Stelregel is wel dat bij oudere huizen geldt dat des te minder er al aan gedaan is des te makkelijker isoleren is.

Dit mag raar klinken maar de oudere ideeën over isoleren stroken niet met de huidige ideeën en veelal zul je de oude “isolatie” moeten verwijderen om nieuwe isolatie aan te brengen.

Je kent het wel; een voorzet wandje van een gipsplaat op een lat, of heel ouderwets, betengel met jute, ja het waait misschien niet meer door de woning heen maar je krijgt het er ook niet warmer van.

Er zijn heel veel ideeën over isoleren maar geloof me, voor oudere woningen is de enige oplossing dat je dampopen isoleert met zgn ademende materialen anders loop je een groot risico op schimmel.

Veel van de “grotere” isolatie bedrijven hebben een ander idee over isoleren, dit is ook logisch want hun grootste bron van inkomsten komt uit het massaal isoleren van huurwoningen voor corporaties en deze hebben niet veel belang bij isoleren want de huurder draagt de kosten van het energie gebruik; de woning moet minimaal voldoen aan een eis en gezondheid speelt vaak geen enkele rol. (het doel heiligt de middelen) Isolatie moet zo goedkoop mogelijk zijn en aan te brengen zijn met zo weinig mogelijk last. Vaak leiden dit soort oplossingen tot problemen op termijn, je krijgt dan altijd de opmerking: er is niet voldoende geventileerd, maar dat is niet het probleem, probleem is dat de woning potdicht zit en niet meer kan ademen.

 

Je dak isoleren is vaak de eerste winst.

Via het dak verlies je vaak de meeste warmte, denk hierbij aan de schoorsteen, warme lucht trekt naar boven en andersom, in een hete zomer warmt je huis enorm op. Ga je dak isoleren met houtvezel en de warmte komt langzaam binnen in de zomer en blijft lang hangen in de winter, veelal kun je dit zelf doen of deels zelfdoen en de rest laten doen.

Eerlijk advies over
gezond (ver)bouwen en isoleren?