T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Isolatie van je houten vloer op een duurzame en gezonde manier

Heb je regelmatig last van koude voeten? Een leefomgeving die niet echt comfortabel aanvoelt? Het isoleren van je vloer kan dan de ideale oplossing zijn. Bij BouwGezond hebben we hiervoor uitsluitend duurzame materialen in huis en houtvezel isolatie is daar een prima voorbeeld van. Door je houten parketvloer bijvoorbeeld met Udi strong houtvezel panelen te isoleren, creëer je niet alleen optimale thermische isolatie maar ook een zeer comfortabel woon- on werkklimaat. Deze panelen zijn bij ons verkrijgbaar in diktes die variëren van 20 tot 40, 60, 80 en 100 millimeter.

Combineer isolatie van je houten vloer met andere isolatievormen

Ook heeft BouwGezond Udi strong houtvezel panelen van 5 millimeter dikte in het assortiment. Deze zijn bedoeld om een speciale onderlaag aan je laminaat of parket toe te voegen. Vaak denken mensen bij het isoleren van een woning of bedrijfspand aan isolatie in de spouwmuur. Dit is dan ook een isolatievorm die hoge thermische isolatiewaarden biedt en tegelijkertijd je woon- of werkcomfort verhoogt. Voor het beste isolatieresultaat kan het echter zinvol zijn om deze isolatievorm te combineren met andere isolatievormen zoals vloerisolatie.

Isolatie van je houten vloer die vochtongevoelig is

Net als onze andere isolatie- en bouwmaterialen zijn ook de houtvezel isolatiepanelen ongevoelig voor vocht. Je houten vloer wordt niet alleen droog door deze isolatiepanelen aan te brengen maar dat blijft hij ook. Daarnaast is houtvezel eveneens ongevoelig voor ongedierte. Dit betekent dat muizen en andere ongedierte geen schade kunnen aanbrengen aan je geïsoleerde houten vloer. Bovendien zijn de Udi strong houtvezel panelen niet brandgevaarlijk. Kortom, met houtvezel isolatiepanelen isoleer je je houten vloer op een manier die niet alleen goed is voor je portemonnee maar ook voor een optimale woon- of werkomgeving.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday