T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Hoe je de isolatie van je spouw duurzaam realiseert

De isolatie van de spouwmuur is een van de meest bekende vormen van woningisolatie. Dat komt niet in de laatste plaats doordat je met spouwisolatie flink op je energiekosten bespaart. Daarbij worden kwaliteiten als duurzaamheid en een gezond leefklimaat ook steeds belangrijker. Precies daarom heeft BouwGezond uitsluitend isolatie– en bouwmaterialen voor je in huis, die je deze combinatie bieden. Of je nu een bestaande woning hebt of nieuwbouw: bij ons vind je gegarandeerd de duurzame isolatiematerialen die én je energiekosten verlagen én je woon- en werkklimaat verbeteren. Zo gaan we graag met jou op weg naar een duurzame toekomst.

Optimale isolatie van je spouw en meer

Doordat de energieprijzen continu lijken te stijgen, wordt het isoleren van je woning of bedrijfspand steeds aantrekkelijker. Vaak wordt dan gekozen voor de isolatie van de spouwmuur, maar ook het isoleren van andere constructies kan de moeite meer dan waard zijn. Heb je thuis bijvoorbeeld vaak last van koude voeten? Dan kan onze vloerisolatie voor jou de ideale uitkomst zijn. Datzelfde geldt voor isolatie van de kruipruimte. Indien dit mogelijk is, verdient de combinatie van vloerisolatie met isolatie van de kruipkelder zeker onze aanbeveling. Maar ook wanneer alleen de isolatie van de kelder mogelijk is, zal je met onze isolatiematerialen aangenaam verrast worden door het resultaat.

Isolatie van je spouw en verhoog de RC waarde

Het meest effectief isoleren van je woning of bedrijfspand is onlosmakelijk verbonden met de verhoging van de RC waarde. De RC waarde, is de waarde die de warmteweerstand weergeeft. In tegenstelling tot de r-waarde, gaat het bij de RC waarde om de warmteweerstand van complete constructies. Voorbeelden van dergelijke constructies zijn spouwmuren, maar ook vloeren, daken en gevels. De vuistregel hierbij: des te hoger de RC waarde van de betreffende constructie is, des te hoger de thermische isolatie zal zijn.

De isolatie van je spouw inblazen

Veelal wordt er bij de isolatie van de spouwmuur gekozen voor inblazen van het isolatiemateriaal. Daarvoor wordt een speciale inblaasmachine gebruikt. De resultaten zullen je versteld doen staan. Bij BouwGezond weten we zo namelijk de RC waarde van je spouwconstructie aanzienlijk te verhogen. Neem bijvoorbeeld een spouw van 8 centimeter als voorbeeld. Dan zorgen onze isolatie- en bouwmaterialen ervoor dat je een RC-plus realiseert van 2. Fantastisch toch? Je ervaart meteen een aangenamere woonbeleving en uiteraard bespaar je ook direct op je energiekosten.

Kies voor een gezonde isolatie van je spouw

Zoals onze naam al zegt, vertrouw je bij BouwGezond op isolatie- en bouwmaterialen die gezond zijn. Dit in tegenstelling tot bouwmaterialen die voor bijzonder vervelende verschijnselen kunnen zorgen. Daarbij moet je denken aan hoofdpijn, droge ogen, een algeheel vermoeidheidsgevoel en lusteloosheid. Ook longklachten komen voor wanneer er voor de verkeerde isolatie- en bouwmaterialen gekozen wordt. Dit wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Dat begrijpen wij bij BouwGezond als geen ander en juist daarom ben je bij ons verzekerd van de meest gezonde isolatie- en bouwmaterialen.

Isolatie van je spouw met perliet

Perliet isolatie is een perfect voorbeeld van een gezonde isolatievorm. Behalve een lage Lambda waarde, die bij spouwmuurisolatie belangrijk is, kent perliet ook tal van andere belangrijke eigenschappen. Zo is perliet isolatiemateriaal 100% ongevoelig voor vocht. Daarnaast is het materiaal ook onaantrekkelijk voor ongedierte en veroudering. Het klinkt niet in en het zakt niet na. Er wordt hierbij door een niet te grote korrelstructuur voor een zo hoog en optimaal mogelijk luchtpercentage gezorgd. Een extra fijne eigenschap van perliet is verder dat het volledig onbrandbaar is. Daarom wordt het naast spouwmuurisolatie ook voor tal van andere isolatievormen toegepast.

 

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday