T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Isolatie onder de betonvloer verhoogt de RC waarde

Er gaat vaak veel warmte verloren via betonnen vloeren als deze niet of slecht geïsoleerd zijn. Ongeacht, of het nu om woningen, bedrijfspanden of overheidsgebouwen gaat. Hiermee zijn de flinke stookkosten waarmee je maandelijks geconfronteerd wordt voor een groot deel verklaard. Alle reden dus, om voor isolatie te kiezen waarmee je de RC waarde van je vloer verhoogt en waardoor het warmteverlies beperkt wordt. Bij BouwGezond hebben we deze isolatie- en bouwmaterialen in het assortiment en we vertellen je er graag meer over.

Duurzame isolatie onder je betonvloer voor een gezond leefklimaat

De RC waarde staat voor de ‘Resistance Construction’ waarde. Dit is de thermische weerstand van complete constructiedelen. Naast de isolatie onder je vloer bijvoorbeeld, geeft de RC waarde ook de thermische weerstand weer van spouwmuren, gevels en daken. Hoe hoger deze RC waarde is, hoe hoger de isolatiewaarden van een constructiedeel zijn. Dat is natuurlijk precies wat je wilt realiseren. Bovendien kies je bij de betonvloerisolatie van BouwGezond ook nog eens voor het realiseren van een gezond leefklimaat. Dit heeft alles te maken met de duurzame en gezonde eigenschappen van onze materialen.

Isolatie onder je betonvloer of erboven

Wanneer er een kruipruimte aanwezig is onder je betonnen vloer, dan kun je voor bodemisolatie kiezen. De materialen die wij hiervoor in het assortiment hebben zijn onder meer perliet granulaat en poraver geblazen glas korrels. Maar stel nu, je hebt geen kruipruimte onder je vloer, wat dan? Dan is het toch mogelijk om je betonvloer duurzaam en gezond te isoleren door middel van onze houtvezel isolatieplaten. Ook houtvezel geeft een verhoogde RC waarde en zorgt voor meer wooncomfort. Uiteraard behoort een combinatie van beide tot de meest optimale isolatiemogelijkheid, maar daarvoor moet wel een kruipruimte aanwezig zijn.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday