T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Isolatie muren van een bestaande woning: ontdek álle voordelen

Muurisolatie wordt vaak gekozen wanneer mensen besluiten hun bestaande woning te isoleren. Dat is heel begrijpelijk, omdat het isoleren van deze constructiedelen je veel voordeel biedt. In de eerste plaats is dit – gezien de grootte van het totaaloppervlak van muren – natuurlijk de forse besparing op je stookkosten. Maar als je toch besluit om te gaan isoleren, waarom zou je dan niet álle voordelen hieruit halen? Want naast de besparing op je energierekening door muurisolatie, kun je tegelijkertijd je wooncomfort verhogen, een gezond leefklimaat realiseren én een steentje bijdragen aan een beter milieu. Zeg nu zelf: dat klinkt toch als muziek in je oren?

Materiaalkeuze bij de isolatie van muren van een bestaande woning

Om al deze voordelen te realiseren hoef je alleen maar de juiste isolatie- en bouwmaterialen te kiezen. Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook. Uiteraard doe je er wel verstandig aan om advies in te winnen over welke constructiedelen je het beste kunt isoleren voor jouw specifieke woning. Dit kan naast muurisolatie bijvoorbeeld ook dakisolatie zijn, vloerisolatie of isolatie onder de betonvloer. Voor elk constructiedeel geldt vervolgens dat je met de isolatie- en bouwmaterialen van BouwGezond álle isolatievoordelen realiseert.

Isolatie van muren bij een bestaande woning: duurzame en gezonde materialen

De materiaalsoorten die wij je bieden zijn een toonbeeld van duurzaamheid. Voor muurisolatie moet je hierbij denken aan bijvoorbeeld het UdiRECO systeem. Deze isolatievorm van houtvezel platen wordt aangebracht zonder gebruik te maken van folies of plastics. Deze zorgen er namelijk voor dat er schadelijke stoffen uitgedampt kunnen worden en dat is bij het UdiRECO systeem niet aan de orde. Deze isolatievorm is 100% natuurlijk én zorgt voor een gezond leefklimaat en meer wooncomfort.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday