T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Kies voor duurzame isolatie van je dak voor meer voordeel

Isolatie van je dak biedt veel voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste warmte in je huis via een slecht geïsoleerd dak ontsnapt? Alle reden dus, om voor dakisolatie te kiezen. Bij BouwGezond maak je hierbij een duurzame keuze die ook nog eens gezond is. Zo zijn onze isolatie dakplaten van hoogstaande kwaliteit materialen gemaakt en een toonbeeld van duurzaamheid. Hiermee realiseer je gegarandeerd fors lagere energiekosten en een optimaal wooncomfort. Ook realiseer je zo een gezonder leefklimaat waarbij hinderlijke ongemakken door slechte isolatie – zoals hoofdpijn, allergieën en verkoudheid – voorgoed tot het verleden behoren.

Isolatie van het dak van een bestaand huis of nieuwbouw

De dakisolatiematerialen van BouwGezond zijn geschikt voor zowel bestaande huizen als nieuwbouwwoningen. Het enige dat hierin verschilt, is de wijze van toepassing. Zo vindt dakisolatie van nieuwbouwwoningen meestal plaats vanaf de bovenzijde en wordt bij de isolatie van bestaande huizen voor het isoleren van binnenuit gekozen. De afwerking vindt dan plaats door middel van isolatie dakplaten. Bij BouwGezond hebben we hierbij onder andere de keuze uit Udi THERM houtvezel isolatie. Deze dakisolatievorm zorgt ervoor dat de RC waarde van je dakconstructie aanzienlijk verhoogt. Bovendien is deze isolatievorm een toonbeeld van duurzaamheid voor een gezonde leefomgeving.

Isolatie van je dak met Udi producten

De reden waarom BouwGezond Udi producten in het assortiment heeft, is omdat deze isolatievorm voor vrijwel elk dakbeschot geschikt is. Het maakt daarbij niet uit in welke staat je dakconstructie verkeert. Wel is het belangrijk om te controleren of je dakconstructie waterdicht is. Ook moeten de aanwezige dakbalken over genoeg stevigheid beschikken. Is dit allemaal het geval? Dan zijn onze Udi producten echt ideaal. Je past zowel de Udi FLEX als de Udi THERM isolatie eenvoudig toe tussen de dakbalken van je huis. De isolatiewaardes die ze je daarna bieden zijn ongekend hoog.

Damp regulerende werking bij de isolatie van je dak

Als je de Udi FLEX of de Udi THERM isolatie eenmaal hebt aangebracht, kun je deze glad afwerken door middel van de Udi In 2CM isolatie dakplaten. Dit zorgt voor een mooi glad dak, dat daarna met onze isolatiestuc afgewerkt kan worden. Het eindresultaat is vervolgens niet alleen isolerend, maar ook damp regulerend. Een ander groot voordeel van Udi producten is dat ze licht in gewicht zijn. Dit is minder dan 60 kilogram per m3. Bij het aanbrengen is het belangrijk om elke keer een folie tussen de volgende Udi IN laag te bevestigen. Hierdoor komt de damp regulerende werking volledig tot zijn recht en wordt optimaal vochttransport gerealiseerd.

Luxe isolatie van je dak met Udi carbon verwarming

Voor de meest luxueuze vorm van dakisolatie, kies je bij BouwGezond voor het integreren van je dakisolatie met Udi carbon verwarming. Kort samengevat is dit een slimme verwarmingssoort die van een thermostaat, een temperatuurvoeler en een transformator gebruik maakt. Dat is alles wat je nodig hebt om je huis optimaal en energiezuinig te verwarmen. Gebruik de Udi SUN carbon verwarming in het plafond, in de wand en eveneens onder de vloer en je bent van groot comfort verzekerd.

Isolatie van je dak in ‘groene stijl’

Een andere vorm van dakisolatie die regelmatig wordt gekozen is een vegetatiedak. Ook dit type dak kan een goede isolerende werking hebben, mits het op de juiste manier wordt ingericht. Zo is het belangrijk om voor een basis te kiezen die uit lava of bims bestaat. Een andere keuze hierin zijn de substraten van onze KLB bouwblokken producent. Zorg in ieder geval altijd voor een goede drainage en mineraalrijke substraten.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday