T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Duurzame isolatie van de buitenmuur van een bestaande woning

De isolatie van de buitenmuur van een bestaande woning is om meerdere redenen verstandig om te doen. Vooral wanneer je hierbij kiest voor de duurzame en gezonde isolatiematerialen van BouwGezond. Zo zal je fors op je energiekosten besparen omdat je hogere isolatiewaardes realiseert, meer wooncomfort ervaren en eveneens een gezonder leefklimaat creëren. Ook om onze isolatie buitenmuur prijs hoef je het net als onze andere isolatieprijzen beslist niet te laten. BouwGezond staat namelijk garant voor een uitgelezen prijs-kwaliteitverhouding waar je jarenlang je voordeel mee doet. Op velerlei vlak.

Andere isolatievormen naast isolatie buitenmuur bestaande woning

Door je bestaande woning te isoleren met duurzame en gezonde bouwmaterialen ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu. Naast het isoleren van je buitenmuur met deze materiaalsoorten, is dit eveneens het geval voor de isolatie van je dak. Door isolatie met dakplaten bijvoorbeeld, bij bestaande woningen, of dakisolatie vanaf de bovenzijde bij nieuwbouwwoningen. Naast buitenmuurisolatie en dakisolatie, vind je bij BouwGezond ook duurzame en gezonde isolatiematerialen van hoogstaande kwaliteit voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar welke isolatievormen voor jouw specifieke woning het meest geschikt zijn.

Isolatie van buitenmuur bestaande woning: binnenzijde en buitenzijde

Je kunt je buitenmuur aan twee zijden duurzaam en gezond isoleren: aan de binnenzijde en aan de buitenzijde. Door voor beide isolatievormen te kiezen zal je logischerwijs meer voordeel behalen. Een nog lagere energierekening is daar een voorbeeld van en datzelfde geldt voor een nog comfortabelere leefomgeving binnen. Bovendien verlaag je op deze manier je afhankelijkheid van energie- en gasleveranciers nog meer. Zo zal je minder de continue prijsstijgingen merken van externe partijen en dat wil natuurlijk iedereen.

Met perliet de isolatie van buitenmuur bestaande woning realiseren

Een regelmatig gekozen duurzaam isolatiemateriaal voor buitenmuurisolatie is perliet. Ongeacht, of je nu je buitenmuur aan de binnenzijde of aan de buitenzijde wilt isoleren. Perliet heeft de fijne eigenschap dat het zowel de vochthuishouding als de isolatie van je bestaande woning optimaal verbetert. Je kunt het al aanbrengen in een relatief dunne laag van circa 6 tot 8 centimeter. Juist voor koude muren is perliet uitstekend geschikt. Het zal de isolatiewaarde van de buitenmuurconstructie aanzienlijk verhogen. Voor extra onbrandbare kwaliteit kies je hierbij voor het systeem Perlit Plus.

Met Aerogel de isolatie van buitenmuur bestaande woning realiseren

Naast perliet isolatiematerialen is ook Aerogel isolatiemateriaal uitstekend toepasbaar voor het isoleren van je buitenmuur. Ook hiervoor geldt dat het zowel aan de binnenzijde van je buitenmuur als aan de buitenzijde van je buitenmuur geschikt is. De isolatiewaardes van Aerogel isolatiestuc zijn enorm hoog en dat is een reden waarom veel mensen hiervoor kiezen. Daarnaast heeft Aerogel brandveilige kwaliteiten en is het een gezonde isolatievorm die volledig mineraal is. Een andere eigenschap van Aerogel is dat deze isolatie op vrijwel elke steenachtige ondergrond aangebracht kan worden, met een minimale isolatielaag van 2 centimeter. Verder worden warmte lekke voorkomen doordat deze methode van isoleren geheel naadloos is.

Met houtvezel de isolatie van buitenmuur bestaande woning realiseren

Bij BouwGezond kun je naast perliet isolatiemateriaal en Aerogel isolatiemateriaal ook kiezen voor houtvezel voor je buitenmuurisolatie. Houtvezel isolatiemateriaal wordt in veel van de ons omringende landen al jarenlang gebruikt voor het isoleren van onder andere buitenmuren. Het biedt dan ook een warmte bufferende isolatievorm. Uiteraard komt het duurzame karakter van ons isolatiemateriaal ook bij houtvezel duidelijk naar voren. Al onze isolatieplaten van houtvezel zijn namelijk uit naaldhoutafval vervaardigd. Vooral wanneer de buitenmuren van bestaande woningen beschadigd zijn, raden we deze isolatiemethode aan.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday