T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Minimaliseer met isolatie van beton het warmteverlies

De isolatie van een betonvloer is zeer verstandig. Waarom? Huizen, bedrijven en kantoorpanden verliezen veel warmte via een betonnen vloer als deze niet of nauwelijks geïsoleerd is. Dit zorgt er niet alleen voor dat je maandelijks een forse energierekening gepresenteerd krijgt, maar heeft ook negatieve gevolgen voor de gezondheid van je leefklimaat en je woon- en werkcomfort. Door te kiezen voor de vloerisolatie materialen van BouwGezond, realiseer je én een aanzienlijke besparing op de energiekosten én veel minder warmteverlies. Een absolute win-winsituatie dus, waarbij je verzekerd bent van een duurzame keuze die je comfortbeleving zal verhogen.

Isolatie van beton in combinatie met andere isolatievormen

Wil je niet langer zo afhankelijk zijn van de prijsstijgingen van externe partijen zoals energie- en gasleveranciers? Wil je tegelijkertijd het comfort binnen verhogen en een gezond leefklimaat realiseren? Dan bieden de isolatie en bouwmaterialen van BouwGezond je hiervoor de ideale oplossing. Naast vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie, hebben we ook duurzame en gezonde bouwmaterialen in huis voor bijvoorbeeld de isolatie buitenmuur van een bestaande woning en nieuwbouwwoningen. Onze isolatie buitenmuur prijs zal je hierbij net als onze andere isolatietarieven aangenaam verrassen. BouwGezond kan bogen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Isolatie beton en verhoging van de RC waarde

Ook het isoleren van betonvloeren heeft een positieve impact op de RC waarde. Deze waarde zal hierdoor namelijk gegarandeerd verhogen. RC staat in deze voor ‘Resistance Construction’, oftewel de thermische weerstand van de gehele betonvloerconstructie. Door je betonvloer te isoleren zal de isolatiewaarde van je complete betonvloerconstructie verhogen. Daarbij geldt dat hoe hoger de RC waarde is, hoe hoger de isolatiewaarde van je betonnen vloer. BouwGezond kan je hierin voorzien van een advies op maat zodat ook jij verzekerd bent van de meest optimale RC waarde van je vloer.

Kiezen voor isolatie beton of bodemisolatie

Veel slecht geïsoleerde vloeren voelen vaak bijzonder koud aan. Dit is niet in de laatste plaats het geval bij slecht geïsoleerde betonnen vloeren. Van alle warmte in je huis, bedrijf of kantoorpand wordt veel via de betonvloer verloren. Dit zorgt ervoor dat je woon- werkcomfort drastisch vermindert. Ook kan dit negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. Kortom, redenen te over om voor het isoleren van je vloer te kiezen als je dit nog niet hebt gedaan. Mocht het nu zo zijn dat jouw vloer niet geschikt is voor vloerisolatie, dan biedt BouwGezond je een uitstekend alternatief in de vorm van bodemisolatie. Informeer gerust naar onze mogelijkheden hierin.

Isolatie beton met houtvezel

Als vloerisolatie wel mogelijk is, beveelt BouwGezond veelvuldig houtvezel als isolatiemateriaal aan. Een van de grote voordelen van onze houtvezel isolatie voor betonnen vloeren is dat dit materiaal 100% ecologisch is. Met andere woorden, hiermee haal je een circulair isolatieproduct in huis dat een toonbeeld is van duurzaamheid. Daarnaast is natuurlijk de uitstekende isolerende werking de reden waarom wij regelmatig het gebruik van houtvezel isolatie platen aanbevelen. Zodra de isolatie gerealiseerd is, maakt zich een weldaad aan comfort en behaaglijkheid van je meester. Ook bespaar je flink op je energierekening.

Isolatie van een betonvloer, een houten vloer of een tegelvloer

BouwGezond heeft in relatie tot vloerisolatie als motto: wat er niet uit kan, hoeft er ook niet in. Daarom bieden we naast isolatie van beton ook hoogstaande tussenvloer isolatiematerialen. Tussenvloer isolatie kan ideaal zijn als je een ouder huis, bedrijf of kantoorpand hebt met een houten balklaag. Je hebt hierbij de keuze uit perliet granulaat als isolatiemateriaal, maar ook Poraver geblazen glaskorrels. Ook hiervoor zijn onze isolatie platen op basis van hout op de vloer of tussen de balken zeer geschikt.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday