N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Infrarood verwarmen

 

Comfortabel (bij)verwarmen

Ecologisch en duurzaam

 

Er zijn enorm veel aanbieders van infrarood panelen, voornamelijk uit China en India, veel van deze panelen zijn convectie panelen en gebruiken veel meer stroom (on-economisch)

infrarood paneel (afbeelding op vloerstandaard)

 

Infrarood panelen in veel types en afmetingen

Infrarood paneel als badkamer verwarming

 

Badkamer verwarming met handdoekdroger

 

Infrarood paneel met natuursteen optiek

 

Als het verwarmings paneel gezien mag worden

Infrarood paneel als schoolbord

 

Een verwarmingspaneel met een leuke functionaliteit

 

 

Eenvoudige installatie

Goed instelbaar met losse thermostaat of inbouw thermostaat.

Duits fabrikaat

Poedercoating ipv natlak

 

 

Lange levensduur

Praktisch geen belemmeringen

overal waar een wandcontactdoos zit te bevestigen.

Wand of plafond montage.

Geen lucht verwarming.

Geen rond warrelend stof.

 

.

Infraroodpanelen voor verwarming

Infrarood (IR) panelen kunnen voor het milieu een goede keuze zijn als bijverwarming in de woonkamer en in ruimtes die je weinig gebruikt. Als hoofdverwarming zijn infraroodpanelen minder geschikt, tenzij je huis heel goed geïsoleerd is.

Infrarood panelen werken anders dan ‘gewone’ verwarming, die de lucht in de hele ruimte verwarmt (convectieverwarming). IR-panelen geven stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer (bijvoorbeeld je werktafel of de zithoek). Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Net zoals het in de lente in de zon behaaglijk kan zijn ondanks een lage temperatuur. Maar als je bij het warmtepaneel wegloopt, is de warmte ook weg.

Tips voor infrarood panelen

 • 1
  Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming op een bepaalde plek (bijvoorbeeld de zithoek), of in ruimtes die je kort of weinig gebruikt (bijvoorbeeld de badkamer of een werkplek op zolder die je verder niet verwarmt).
 • 2
  In zeer goed geïsoleerde huizen kan volledige verwarming met infrarood panelen een milieuvriendelijke keuze zijn, als je gebruik maakt van duurzaam opgewekte stroom.
 • 3
  Infrarood panelen verwarmen je lichaam, niet de lucht. Het heeft dus geen zin om ze aan te zetten (of aan te laten) als je een ruimte niet gebruikt. Zorg er daarom voor dat ze alleen aan staan als je een ruimte gebruikt. Een thermostaat met bewegingssensor is daarvoor handig.
 • 4
  Pas op dat je geen elektrische kachel of radiator (‘convectieverwarming’) koopt in plaats van infrarood panelen. Zo’n kacheltje is weliswaar goedkoper in aanschaf, maar veel onzuiniger in gebruik.
 • 5
  Ga je infrarood panelen gebruiken in ruimtes waar je kort bent, kies dan voor panelen met een korte opwarmtijd, bijvoorbeeld 3 minuten.
 • 6
  Overweeg om eerst één paneel te kopen of uit te proberen, zodat je kunt ervaren of je de warmte van IR-panelen prettig vindt.

De panelen van Elbo zijn getest volgens de strengste normen op veiligheid en gebruiksgemak.

Op de website van ÖKO-TREFF (www.oeko-treff.at/infrarot.html) kun je nalezen waar deze panelen op getest zijn en waarom BouwGezond deze panelen in het sortiment heeft opgenomen.

Onze blogs

Isoleren zonder problemen

Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, warme jas en sjaal of warme muren en bont gevoerde laarzen of een lekkere warme vloer.Comfortabel wonen willen we allemaal en uiteindelijk is dat ook niet zo moeilijk om te bereiken, elk huis is te...

Dampopen bouwen: laat de bouwfysica haar werk doen Een hoogwaardig geïsoleerde, luchtdichte constructie is de basis voor energiezuinige gebouwen. Maar hoe meer we een gebouw beschermen tegen invloeden van buitenaf door isoleren en luchtdichting, hoe meer we moeten...