T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Je huis isoleren met maximaal en duurzaam rendement

Heb je de knoop doorgehakt en wil je ook de meest optimale huisisolatie voor je bestaande of nieuwe woning? Dan wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op een specialist met jarenlange ervaring die je de beste, gezondste, en duurzaamste isolatieproducten biedt. In BouwGezond vind je dan precies de isolatiepartner waar je naar op zoek bent. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat je huis laten isoleren ook voor jou enorm veel voordelen biedt. Benieuwd welk isolatieadvies op jouw huis van toepassing is? Neem dan contact op met BouwGezond en we vertellen je graag wat jouw specifieke huis isoleren aan kosten met zich meebrengt. Maar bovenal laten we je natuurlijk weten wat de talloze voordelen zijn.

Compleet of gedeeltelijk je huis isoleren

Geen huis is hetzelfde en daardoor verschilt ook ons advies op het gebied van huisisolatie. Zo kan het bij nieuwbouwwoningen bijvoorbeeld zeer verstandig zijn om alle constructies te isoleren. Heb je daarentegen een bestaande woning, dan is alleen gevelisolatie voor jou misschien voldoende om de gewenste energiebesparing te realiseren. Daar komt bij, dat je gevel isoleren met de materialen van BouwGezond ook zorgt voor meer wooncomfort en een gezonder leefklimaat. Ook jij zult aangenaam verrast zijn als je ontdekt welke voordelen je gevel na isoleren met zich meebrengt. En datzelfde geldt uiteraard voor het isoleren van je spouwmuren, je vloeren en je dak met de isolatieproducten van BouwGezond.

De voordelen die je huis isoleren je allemaal biedt

Veel mensen kiezen ervoor om hun huis te laten isoleren om een lagere energierekening te realiseren. De forse besparing op de energiekosten is dan ook zeker een reden waarom veel van onze tevreden klanten voor onze isolatieproducten kiezen. Je huis zal hierdoor bovendien in waarde stijgen. Daar komt bij, dat je veel minder afhankelijk bent van externe partijen met een huis dat energieneutraal is. Wat we daarmee bedoelen? Simpel. Door te kiezen voor optimale huisisolatie zal je veel minder de continue prijsstijgingen van zowel gas als energie merken. Wie wil dat nu niet?

Je huis isoleren en de impact op de RC waarde

De RC waarde vertelt je wat de effectiviteit is van je isolatie inspanningen. Dat zit zo. Waarschijnlijk is de term r-waarde je niet onbekend. De r-waarde is de isolatiewaarde van een specifiek enkel materiaal. Met de RC waarde daarentegen, de Resistance Construction waarde, wordt de thermische weerstand van bijvoorbeeld een spouwmuur als complete constructie aangeduid. Het is daarbij gewenst om een zo hoog mogelijke RC waarde te realiseren. Dit is dan ook waar we ons bij BouwGezond onder meer op focussen.

Waarom je huis isoleren met gezonde en duurzame materialen?

Want door te kiezen voor de isolatieproducten van BouwGezond, kies je niet alleen voor het voordeel van een fors lagere energierekening. Wij hebben namelijk uitsluitend gezonde en duurzame isolatiematerialen voor je in huis, die je nog zoveel meer te bieden hebben. Wat bijvoorbeeld te denken van meer wooncomfort? Door je huis te laten isoleren met onze producten zorg je voor een goede isolatie en houd je de warmte binnen. Het resultaat is een comfortabel huis waarbij koude voeten, tocht en andere ongemakken voorgoed tot het verleden behoren.

Gezonder leefklimaat door je huis te isoleren

Naast meer wooncomfort, zal je met onze isolatieproducten ook een gezonder leefklimaat realiseren. Wist je bijvoorbeeld dat veel gezondheid gerelateerde klachten voortkomen uit slechte isolatie? Denk hierbij aan hoofdpijn, verkoudheid, maar ook griep en niet in de laatste plaats allergieën. Je verbetert met gezonde isolatieproducten dus je leefklimaat aanzienlijk. En door het hoge duurzaamheidsgehalte van onze materialen, ben je zeer goed bezig voor het milieu. Zo verbruikt je huis fors minder fossiele brandstoffen wat weer een verminderde CO2 uitstoot tot gevolg heeft.

De buitengevel van je huis laten isoleren

Een van de manieren om je huis gezond en duurzaam te isoleren, is door voor buitengevelisolatie te kiezen. Bij BouwGezond vind je hiervoor diverse duurzame materiaalsoorten die gezond zijn. Door bijvoorbeeld onze isolatiestuc aan te brengen op je buitengevel, ervaar je gegarandeerd meer wooncomfort. Ook zal hierdoor je energierekening fors dalen, want je realiseert met onze materialen ook zeker een hogere isolatiewaarde. Er zijn meerdere isolatiestucsoorten waar je bij ons uit kunt kiezen. Zo hebben wij perliet isolatiestuc en ook Aerogel isolatiestuc. We vertellen je graag welke van beide isolatiestucsoorten juist voor jouw buitengevel het meest geschikt is.

De gevel van je huis isoleren aan de binnenzijde

Uiteraard is het eveneens mogelijk om de gevels aan de binnenzijde van je huis te laten isoleren. Hiermee zorg je ook voor een besparing op je energiekosten en tegelijkertijd creëer je hiermee een gezond binnenklimaat. Net zoals bij buitengevelisolatie het geval is, kun je bij de isolatie van je gevels aan de binnenzijde van je huis kiezen uit perliet of Aerogel. Daarnaast raadt BouwGezond regelmatig de toepassing van houtvezelisolatie aan. Houtvezel heeft een bijzonder duurzaam karakter en is zeer effectief in het isoleren van woningconstructies. Het is niet voor niets dat veel van de ons omringende landen juist voor houtvezelisolatie kiezen.

Met perliet je huis isoleren

Naast houtvezelisolatie verdient perliet isolatie ook zeker de aanbeveling van BouwGezond. Dat heeft de volgende reden. Perliet isolatie is op nagenoeg elke woningconstructie toepasbaar, maar daar blijft het niet bij. Het is een toonbeeld van isolatiemateriaal dat gezond is en bovendien bijzonder brandveilig. Deze combinatie alleen al, zorgt ervoor dat de keuze voor perliet isolatie meer dan gerechtvaardigd is. Daarnaast is perliet isolatiestuc al op een relatief dunne laag aan te brengen voor optimaal rendement.

Je huis isoleren met spouwmuurisolatie

Vaak wordt bij huisisolatie als eerste aan het isoleren van de spouw gedacht. En inderdaad, het isoleren van je spouw draagt sterk bij aan een gedegen isolatieplanning. Je zorgt hiermee namelijk gegarandeerd voor een stijging van de RC waarde, de thermische weerstand van je woningconstructie. BouwGezond geeft je bij spouwmuurisolatie het advies om behalve een lage Lambda waarde, ook voor materiaal te kiezen dat je andere bijkomende voordelen biedt. Denk hierbij aan onbrandbaarheid, volledige ongevoeligheid voor vocht, onaantrekkelijkheid voor ongedierte en nog veel meer.

De vloer van je huis isoleren

Bij BouwGezond hebben we bij vloerisolatie de volgende stelling: wat er niet uit kan komen, hoeft er ook niet in te komen. Want ook door het isoleren van je tussenvloeren kun je fors op je energiekosten besparen. Heeft je huis een houten balklaag? Dan is isolatie van je tussenvloeren zeer eenvoudig aan te brengen. Ook hierin biedt BouwGezond je vanzelfsprekend de keuze voor perliet isolatie. Bij vloerisolatie is dit perliet granulaat. Daarnaast hebben wij effectieve Poraver geblazen glaskorrels in ons assortiment, evenals houtvezel isolatieplaten.

Bij je huis isoleren niet het dak vergeten

Wat veel mensen niet weten maar wat toch echt tot de realiteit behoort: bij slecht geïsoleerde woningen gaat de meeste warmte via het dak verloren. Alle reden dus om dakisolatie te overwegen wanneer je maandelijks veel geld kwijt bent aan je energierekening. Bij BouwGezond hebben we voor dakisolatie de keuze uit onder meer Udi THERM en Udi FLEX houtvezelisolatie. Daarbij kiezen onze klanten ook regelmatig voor integratie met Udi carbon verwarming. Wil je weten of dit ook voor jou interessant kan zijn? Neem dan gerust contact met ons op en we vertellen het je graag.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday