T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Hoe isolatie van de buitengevel je woon- of werkcomfort verhoogt

Vaak wordt bij woningen en panden gekozen voor isolatie om op de energie- en gaskosten te besparen. En inderdaad, door je gevels, spouwmuren, daken of vloeren te isoleren behaal je doorgaans hoge thermische isolatiewaarden waardoor je energie- en gasrekening fors lager uit zal vallen. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat je bij de keuze voor duurzame materialen je naast een hoge thermische isolatiewaarde ook je woon- of werkcomfort verhoogt? Tocht en koude voeten behoren voorgoed tot het verleden en tegelijkertijd realiseer je hierdoor een gezond leefklimaat.

Isolatie van je buitengevel met duurzame en gezonde materialen

Hierbij is de keuze voor de soort isolatie- en bouwmaterialen wel bepalend. Ook is het van invloed welke constructiedelen of -deel je isoleert. Bij BouwGezond kun je daarom uitsluitend terecht voor materialen voor isolatie die duurzaam zijn en gezond. Alleen hierdoor zul je optimale isolatieresultaten behalen. Van je buitengevel, maar ook van je gevel aan de binnenzijde, daken en vloeren. Zelfs de isolatie van je deur kan al veel isolatievoordeel opleveren. Daarmee bedoelen we dus niet alleen thermische isolatie voor een lagere energie- en gasrekening, maar ook isolatie die je woon- of werkcomfort verhoogt.

Materiaalsoorten voor isolatie van je buitengevel

De materiaalsoort die wij van BouwGezond regelmatig aanbevelen voor buitengevelisolatie is perliet. Met dit materiaal zal de isolatie van je woning of bedrijfspand structureel verbeteren en datzelfde geldt ook voor de vochthuishouding. Perliet is gezond en ook bijzonder brandveilig. Vooral bij woningen of bedrijfspanden waarvoor hoge brandveiligheidseisen gelden is perliet een absolute aanrader. Naast perliet zijn ook het Aerogel isolatiesysteem en duurzame houtvezel isolatieplaten en schuimglas platen zeer geschikt voor de isolatie van buitengevels met gegarandeerd optimaal resultaat.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday