T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Goede isolatie van je deur houdt de warmte binnen

Stel, je hebt je spouwmuren geïsoleerd, je dak en je vloeren en toch ontsnapt er warmte uit je huis of bedrijfspand. Dan kan het zo zijn dat een slecht of nauwelijks geïsoleerde deur hier de oorzaak van is. Goede deurisolatie wordt vaak vergeten en dat is natuurlijk zonde als je de rest van je woning of kantoor wel goed geïsoleerd hebt. Bij BouwGezond hebben we hiervoor isolatie- en bouwmaterialen in het assortiment die je deur niet alleen duurzaam maar ook gezond isoleren. Dit zorgt ervoor dat je de warmte binnenhoudt en daarbij een gezond leefklimaat realiseert met optimaal woon- en werkcomfort.

Materialen voor de isolatie van je deur die duurzaam en gezond zijn

Als na onderzoek blijkt dat je deur slecht geïsoleerd is en je met deurisolatie hogere isolatiewaardes kunt bereiken, dan is de vraag welk isolatiemateriaal je hiervoor gebruikt. In plaats van materialen te gebruiken die door een chemisch proces ontstaan – zoals isolatie met EPS – kies je bij ons voor materialen die duurzaam zijn. De materialen van BouwGezond zijn zeer milieuvriendelijk terwijl ze tegelijkertijd uitstekende isolatiewaarden realiseren. Daarbij komt, dat je hiermee een gezonde leefomgeving creëert. Dit betekent dat verkoudheid, hoofdpijn en andere klachten door slechte isolatie niet aan de orde zijn.

Door isolatie van je deur de lambda-waarde (λ) verlagen

Isolatiesterkte wordt uitgedrukt in de lambda-waarde (λ). Daarbij geldt de regel dat des te lager deze lambda-waarde is, des te beter het gekozen isolatiemateriaal isoleert. Door voor de isolatie- en bouwmaterialen van BouwGezond te kiezen, zoals houtvezel isolatieplaten, maar ook perliet en het Aerogel systeem, maak je altijd een keuze voor een lage lambda-waarde. Dit is het geval bij deurisolatie, maar ook bij het isoleren van andere constructiedelen zoals daken, vloeren en muren.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday