N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Bouw materialen en gezondheid

Het gebruik van de juiste bouwmaterialen kan een goede ondersteuning van je gezondheid zijn, veel klachten zijn te wijten aan het gebruik van schadelijke materialen.

Schadelijke stoffen in isolatie materialen

Veel isolatie materialen bevatten schadelijke stoffen. Dit kan zijn in de vorm van stof, damp of bacterieel.

Veel materialen moeten worden beschermd tegen brand, schimmel en vocht. De middelen waar deze producten mee worden beschermd zijn vaak zeer ongezond en kunnen zelfs kanker verwekkend zijn.

Natuurlijke materialen zijn gifvrij.

Natuurlijke materialen dampen niets uit.

Brand beschermende middelen hoeven niet ongezond te zijn.

In een gezonde dampopen constructie komt geen schimmel voor.

 Gezondheid is niet te koop

Gezonde bouwmaterialen wel.

Helaas realiseren we ons meestal pas dat er iets niet in orde is bij klachten, droge ogen, vermoeidheid, concentratie verlies, het zijn slechts een paar “onschuldige” symptomen. Maar ook serieuze gezondheids klachten door uitdampen van schadelijke gassen zijn geen uitzondering.

Naast gezond leven is het zonder meer noodzakelijk om te kijken naar de materialen waarmee je huis gebouwd of verduurzaamd is.

Hou materialen als PUR zo ver mogelijk bij je vandaan, maar ook zgn hard schuimen hebben vaak schadelijke stoffen (zeker bij een evt. brand) Verfstoffen kunnen heel vervelende dingen met je luchtwegen doen, het is ook zeker niet zo dat watergedragen systemen altijd minder schadelijk zijn (soms zelfs veel schadelijker) Goedkope plastics zijn een ware bedreiging, veelal zitten hier zware metalen in en altijd weekmakers, deze zijn vluchtig, dus die adem je in.