T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Waarom je gevel isoleren zoveel verschil maakt

Waarom? Wij hebben jarenlange ervaring in het duurzaam isoleren van zowel bestaande als nieuwbouwwoningen en wij weten als geen ander welke voordelen je gevel jou na isoleren biedt. Behalve de optimalisatie van je leefklimaat, maken de isolatieproducten van BouwGezond ook het verschil op het gebied van duurzaamheid. Dit zorgt ervoor dat je je energierekening fors ziet verlagen. Dat wil toch iedereen? Ontdek het zelf en neem gauw een kijkje op onze site.

Duurzaam je gevel isoleren aan de buiten- en/of binnenkant

Als je eenmaal besloten hebt om je woning duurzaam te isoleren, volgt de vraag: maar hoe? Kies je er bijvoorbeeld voor om je gevel te isoleren aan de buitenkant, of aan de binnenkant? Of is het in jouw situatie mogelijk interessant om voor zowel gevelisolatie aan de buitenzijde als aan de binnenzijde te kiezen? Naast duurzame gevelisolatie, kun je bij ons bovendien terecht voor het isoleren van je spouwmuur, je dak en je vloer. BouwGezond helpt je graag bij een isolatieadvies op maat, waarbij we rekening houden met alle factoren die van invloed zijn op jouw specifieke woning.

Ook bij gevelisolatie geldt: meten is weten

Om te bepalen welke voordelen je gevel isoleren jou biedt, kijken we onder meer naar de mate waarin de RC waarde verhoogt. Wat de RC waarde is? Waarschijnlijk ben je wel bekend met de r-waarde. Dit is de isolatiewaarde van een materiaal. De RC waarde staat voor ‘Resistance Construction’ waarde. Dit is de isolatiewaarde, de thermische weerstand, van constructies. Voorbeelden hiervan zijn gevels, maar ook spouwmuren, daken en vloeren. Hoe hoger deze RC waarde is, hoe hoger logischerwijs ook de isolatiewaarde is. En dat is nu precies waar BouwGezond zich op focust bij de selectie van isolatiematerialen.

Hoogwaardige materialen om je gevel mee te isoleren

Afhankelijk van je woning, kun je bij ons uit meerdere isolatiematerialen kiezen voor je gevels. Zo raden we onze klanten regelmatig perliet isolatiestuc aan voor zowel de gevel aan de binnenzijde als buitengevelisolatie. Het grote voordeel van perliet is dat het zorgt voor een optimale vochthuishouding in je woning of bedrijfspand. Daarnaast is er natuurlijk de aanzienlijke verhoging van je isolatiewaarde. Naast perliet, kun je bij ons voor het isoleren van je gevels ook kiezen voor Aerogel stuc. Ook deze isolatiestuc biedt je tal van voordelen. Datzelfde geldt voor houtvezelisolatie van je gevels en houtvezel met honingraat voor je gevels aan de binnenzijde.

Je gevel isoleren met perliet isolatiestuc

Perliet is een toonbeeld van gezond isolatiemateriaal. Daarnaast is het ook nog eens bijzonder brandveilig. Stel bijvoorbeeld, dat je woning moet voldoen aan vrij strenge brandveiligheidseisen, dan is de keuze voor onze Perlit Plus isolatiestuc een prima keuze. Maar wat je woning- of pandvereisten ook zijn, door de keuze voor perliet isolatiestuc voor het isoleren van je gevels creëer je hoe dan ook een win-winsituatie. Daarbij kun je perliet isolatiestuc al op een vrij dunne laag aanbrengen om een optimale isolatiewaarde te realiseren. Hierbij moet je denken aan ongeveer 5 tot 8 centimeter.

Met Aerogel stuc je gevel isoleren

Ook gevelisolatie met Aerogel stuc biedt veel voordelen. Doordat Aerogel stuc naadloos wordt aangebracht op jouw gevels, voorkom je met dit isolatiemateriaal warme lekken. Daarbij komt, dat Aerogel stuc ongeacht de ondergrond aangebracht kan worden. Deze isolatiestuc is dus toepasbaar op uiteenlopende steenachtige ondergronden. Verder kun je Aerogel isolatiestuc eveneens aanbrengen als je je gevels al van een voorbehandeling hebt voorzien. Concreet betekent dit dat je deze isolatiestuc op een laag van tenminste 2 centimeter dikte kunt aanbrengen, met een maximum van circa 8 centimeter.

De gevel isoleren met houtvezelisolatie

In veel van de ons omringende landen wordt al sinds jaar en dag gebruik gemaakt van houtvezelisolatie. Alle reden voor BouwGezond om dit duurzame isolatiemateriaal ook aan ons productarsenaal toe te voegen. De resultaten zijn werkelijk verbluffend en je creëert hiermee een optimale isolatiemethode. Deze is warmte bufferend en daarbij komt, dat houtvezelisolatie een uitgelezen voorbeeld is van duurzaamheid. Ons houtvezelisolatie materiaal wordt namelijk uit naaldhoutafval vervaardigd. Zonder dat er ook maar enige chemische toevoeging plaatsvindt, ervaar je met onze houtvezelisolatie optimaal wooncomfort.

Houtvezel met honingraat om je gevel te isoleren

Voor gevels aan de binnenzijde van woningen en bedrijfspanden wordt regelmatig gekozen voor houtvezel met honingraat als isolatievorm. Zo ook bij BouwGezond. Naast de thermische isolatie, bieden honingraat houtvezelplaten je namelijk ook een uitstekende akoestische isolatie. Kortom, met dit type isolatiemateriaal maak je niet alleen een duurzame keuze, maar ook een keuze voor meer wooncomfort en een optimaal leefklimaat. Wil je meer weten over het isoleren met houtvezel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je er graag alles over.

Je gevel isoleren gecombineerd met spouwmuurisolatie

Behalve het ervaren van de voordelen van je gevel na isoleren, bieden we je bij BouwGezond ook duurzame voordelen na spouwmuurisolatie. Net als bij gevelisolatie het geval is, draagt spouwmuurisolatie bij aan een optimale isolatieplanning. Je RC waarde zal gegarandeerd stijgen en ons isolatiemateriaal is daarbij 100% ongevoelig voor vocht. Andere voordelen zijn de ongevoeligheid voor ongedierte en dat het niet brandbaar is. Ook is het niet verouderingsgevoelig en word je gegarandeerd van een zo hoog mogelijk percentage lucht. Onze spouwmuurisolatie klinkt niet in en zakt ook niet na, waardoor je hier jarenlang plezier en comfort van zult beleven.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday