T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Zo kun je het beste je gevel isoleren aan de buitenkant

Op zoek naar gevelisolatie aan de buitenzijde van je bestaande woning of nieuwbouwwoning? Bij BouwGezond vind je gegarandeerd de isolatiematerialen waar je naar op zoek bent. De reden is dat wij je uitsluitend duurzame en gezonde isolatieproducten bieden waar je veel voordelen uit haalt. Zo zijn onze isolatiematerialen niet alleen goed voor het milieu en je portemonnee, maar ook nog eens voor je eigen gezondheid. Bekijk ook op je gemak onze site en ontdek wat BouwGezond je te bieden heeft op het gebied van duurzame en gezonde huisisolatie. Denk hierbij aan de isolatie van je gevels, spouwmuren, daken en vloeren.

Je gevel isoleren aan de buitenkant voor meer comfort

Meer wooncomfort en een gezonder leefklimaat: dat is wat je realiseert door je huis te isoleren met de materialen van BouwGezond. Gevelisolatie aan de buitenzijde van je woning is daar een uitgelezen voorbeeld van. Maar ook het isoleren van je gevels aan de binnenzijde, je spouwmuren, je dak en je vloer bieden je voordelen op velerlei vlak. We gaan niet ontkennen dat je huis isoleren kosten met zich meebrengt, maar op termijn is het rendement vele malen groter. Denk alleen al aan de energierekening die fors daalt. Daar denken onze tevreden klanten die hun huis laten isoleren met de materialen van BouwGezond net zo over.

Hogere RC waarde door je gevel te isoleren aan de buitenkant

Ongetwijfeld heb je weleens van de r-waarde gehoord. De r-waarde geeft aan wat de isolatiewaarde van een enkel type materiaal is. Bij de RC waarde echter, wordt gemeten wat de isolatiewaarde van een complete constructie is. Met andere woorden, de warmteweerstand van alle materialen die deel uitmaken van een complete constructie. Behalve gevels, moet je hierbij ook denken aan daken, vloeren en spouwmuren. Iedereen wil natuurlijk het liefst een zo hoog mogelijke RC waarde. Dit is dan ook wat je met de isolatiematerialen van BouwGezond realiseert. Bijvoorbeeld in het geval van gevelisolatie aan de buitenzijde met onze duurzame isolatieproducten.

Met perliet je gevel isoleren aan de buitenkant

Een uitstekend voorbeeld van onze isolatieproducten die een toonbeeld van duurzaamheid zijn, is perliet. Kies je voor ons Systeem Perlit voor je buitengevelisolatie, dan realiseer je gegarandeerd een gezonder leefklimaat. Ditzelfde geldt voor een verhoogd wooncomfort. Waarom? Perliet heeft louter gezonde eigenschappen en kun je al aanbrengen in een relatief zeer dunne laag. Hierbij moet je denken aan een laag vanaf ongeveer 5 centimeter tot een maximum van 8 centimeter. Moet je buitengevel extra brandveilig zijn? Dan beveelt BouwGezond jou het Systeem Perlit Plus aan.

Je gevel isoleren aan de buitenkant met Aerogel isolatie

Naast perliet verdient ook Aerogel onze absolute aanbeveling. Door de Aerogel isolatiestuc op je buitengevel te spuiten, voorkom je dat er warme lekken ontstaan. Dit komt doordat dit type isolatiestuc op een naadloze wijze wordt aangebracht. Ook is het niet van belang welke steenachtige ondergrond je hebt voor Aerogel. Nagenoeg iedere ondergrond is geschikt om dit isolatieproduct op aan te brengen. Bovendien is ook dit isolatiemateriaal volledig dampopen en mineraal.

Met houtvezel je gevel isoleren aan de buitenkant

Ook houtvezel is uitermate geschikt voor gevelisolatie aan de buitenzijde. Het is dan ook niet zonder reden dat in de ons omringende landen houtvezelisolatie veelvuldig wordt toegepast. Houtvezelisolatie staat namelijk wereldwijd bekend als een uitermate effectieve vorm van isolatie, die ook nog eens warmte bufferend is. Daarnaast is houtvezelisolatie ook zeker geschikt om beschadigde muren mee te verdikken. Maak je daarbij geen zorgen of de wand wel dampopen blijft: dit blijft het met houtvezelisolatie gegarandeerd.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday