N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Het succes van een gevel isolatie zit in het voorwerk. Zeker bij oudere panden is het erg belangrijk dat de stenen ondergronds geen water meer kunnen opnemen, en dat er voorkomen wordt dat een koudebrug ontstaat.gevel isolatie voorwerk

Zoals op de foto’s is te zien, is voor dit gebouw de muur volledig tot op de fundering (uitgelegde steen) uitgegraven. Bepaald geen overdaad, want de stenen waren drijfnat en ten dele al vrij zacht.

Alle verbindingen met ondergrondse muurtjes zijn losgemaakt, en ook de trottoir banden zijn ingekort.

Na een aantal dagen, met heet weer, waren de stenen goed gedroogd. Ze zijn afgeborsteld en voorzien van een bitumen rubber coating, zodat water geen toegang meer heeft.

Na de bitumen rubber emulsie is er een rand van 30 mm xps schuim tegen de muur aan gezet. Daarna werd de diepe geul volgegooid met gebroken grind.

Het voordeel van grind, ten opzichte van zand of grond, is dat water hier direct doorheen loopt. Gevel isolatie aanbrengen met Aerogel of Perliet

Op het xps schuim komt een stucprofiel, een zogenaamd sokkel-profiel. Vanaf hier wordt zo meteen de Aerogel of de Perliet isolatie aangebracht.

Daarna wordt op een groot deel van de wanden 30 mm Aerogel aangebracht. Dit wordt afgewerkt met kalkstuc en een kratzputz.

Op de kopgevel wordt Perliet aangebracht. Hier is een mindere isolatie nodig omdat deze gevel reeds een leemstuc afwerking aan de binnenzijde heeft, met een goede isolatie. Perliet wordt hier ingezet om de gevel te isoleren maar ook om de gevel te renoveren.

Beide producten zijn damp-open en laten geen water toe tot de ondergrond, dus de wanden zijn blijvend droog.

Zowel Aerogel als Perliet zijn volledig mineraal en hebben uitstekende thermische, maar ook geluidwerende eigenschappen.

Perliet is ook uitermate brandwerend, zelfs tot 90 minuten bij Perliet plus.

Stap voor stap gevel isolatie aanbrengen:

 

Eerlijk advies over
gezond (ver)bouwen en isoleren?