T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Duurzame isolatie van je kruipruimte bij BouwGezond

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Dat is niet zo vreemd als je je bedenkt dat je hierdoor fors op je energierekening kunt besparen. Bij BouwGezond gaan we hierin nog een stapje verder. Zo bespaar je met onze isolatiematerialen niet alleen op je energiekosten, maar verzeker je jezelf ook van een gezond binnenklimaat. Dit komt doordat wij uitsluitend duurzame isolatiematerialen in ons assortiment hebben. Denk dan aan duurzame isolatie voor binnenmuren bijvoorbeeld, en aan de isolatie van de muur aan de buitenkant. Bovendien ben je bij ons ook voor duurzame dakisolatie, vloerisolatie evenals de isolatie van je kelder helemaal aan het juiste adres.

Met isolatie van je kruipruimte verhoog je het wooncomfort

Je kunt je wooncomfort aanzienlijk verhogen door te kiezen voor isolatie van een muur aan de binnenkant. Maar naast de isolatie van je muur, verhoog je eveneens je wooncomfort door dak- en vloerisolatie. Stel nu, dat vloerisolatie bij jou niet tot de mogelijkheden behoort. Dan raden wij van BouwGezond je aan om wel voor de isolatie van de kruipruimte te kiezen. Waarom? Omdat je ook hiermee je wooncomfort verhoogt en een gezond binnenklimaat creëert. Verder zal de besparing op je energiekosten iets lager zijn dan bij vloerisolatie het geval is, maar absoluut de overweging waard.

Isolatie van de kruipkelder gecombineerd met vloerisolatie

Waarschijnlijk is het overbodig te noemen dat je op alle vlakken het meest optimale resultaat behaalt, als je kiest voor zowel het isoleren van je kruipruimte als het isoleren van je vloer. Maar is je kruipkelder nu ontoegankelijk, of is je kruipruimte lager dan ongeveer 35 centimeter? Vaak is vloerisolatie dan niet mogelijk. Om je echter zoveel mogelijk isolatievoordeel te kunnen bieden, heeft BouwGezond daarom ook effectieve kruipruimte isolatiematerialen in het assortiment.

Kostenvergelijk bij isolatie van de kruipruimte

Twijfel je nu of de combinatie van vloerisolatie met het isoleren van je kruipruimte mogelijk is? Neem dan contact met ons op en we vertellen het je graag. We gaan dan namelijk eerst een kostenanalyse uitvoeren. Een zorgvuldige berekening van de kosten voor het uitgraven van je kruipkelder bijvoorbeeld, wanneer deze lager is dan ongeveer 35 centimeter. Deze kosten vergelijken we dan met de besparing die je door vloerisolatie realiseert. Daarbij nemen we vanzelfsprekend ook de kosten voor de vloerisolatie zelf in ogenschouw. Zo kun jij zorgeloos vertrouwen op onze expertise en weet je door ons advies op maat altijd wat de beste keuze is. Wat wil je nog meer?

Isolatie kruipruimte en isolatie vloer

De vloerisolatie bij BouwGezond bestaat onder andere uit het isoleren van je tussenvloeren. Hiervoor kun je bij ons kiezen uit diverse vloerisolatie materialen. We hebben bijvoorbeeld Poraver geblazen glaskorrels in ons assortiment, maar ook perliet granulaat. Beide hebben een hoge isolerende werking en zorgen voor een forse besparing op je energierekening. Dat geldt ook voor onze vloerisolatie op basis van houtvezel. Dit is eveneens geschikt voor betonnen vloeren. Kortom, voor alle vloersoorten hebben wij de ideale isolatiematerialen in huis. Deze kunnen uitstekend gecombineerd worden met het isoleren van je kruipruimte.

Poraver geblazen glaskorrels gecombineerd met isolatie kruipruimte

Poraver geblazen glaskorrels bijvoorbeeld, staan bekend als slimme isolatiekorrels die – zoals de naam al zegt – van geblazen glas gemaakt zijn. Het duurzaamheidsgehalte van dit isolatiemateriaal is zeer hoog, omdat het glas niet meer gebruikt wordt voor glasproductie. Daarnaast is eveneens perliet granulaat voor vloerisolatie bijzonder duurzaam. Het bestaat uit zuiver mineraal. Bijkomend voordeel is zonder twijfel dat perliet granulaat geheel ontbrandbaar is. Ook is het vochtongevoelig en ditzelfde is het geval voor veroudering. Maar daar blijft het niet bij. Perliet granulaat is ook geluiddempend. Een kwaliteit die juist bij vloerisolatie zeer welkom is.

Isolatie kruipruimte in combinatie met houtvezel vloerisolatie

Ook houtvezel is een veel gekozen en duurzaam materiaal bij vloerisolatie, al dan niet in combinatie met het isoleren van een kruipruimte. Dit komt onder andere, doordat houtvezel isolatie voor diverse vloersoorten geschikt is. Een parket- of laminaatvloer bijvoorbeeld, maar ook voor tegelvloeren. Welke vloersoort je ook hebt: met houtvezelisolatie creëer je gegarandeerd een optimaal wooncomfort en een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Vooral met de Udi STRONG houtvezelpanelen van BouwGezond. Je bestelt ze in verschillende diktes, variërend van 20, 40, 60, 80 tot 100 millimeter. Verder kun je deze houtvezelpanelen in een 5 millimeter omvang ook als speciale onderlaag toepassen. Bijvoorbeeld voor je parketvloer of laminaat.

Wanneer alleen isolatie van de kruipruimte mogelijk is

Hoezeer het ook gewenst kan zijn, soms is vloerisolatie bij bestaande woningen simpelweg niet mogelijk. Dan wil je je natuurlijk kunnen verlaten op een isolatiebedrijf dat ervaren is en expertise heeft in het isoleren van alleen je kruipruimte. BouwGezond staat al voor je paraat. Wij leveren advies op maat en weten precies hoe we jouw energierekening fors kunnen laten dalen. Datzelfde geldt voor het realiseren van een gezond binnenklimaat en een verhoging van je wooncomfort.

Isolatie kruipruimte of bodemisolatie

Mocht nu je vloer zowel aan de bovenkant als aan de onderkant niet geïsoleerd kunnen worden, dan biedt bodemisolatie met de materialen van BouwGezond de perfecte oplossing. Met ons isolatiemateriaal zorg je er namelijk voor dat er een isolatielaag op de kruipruimte van ofwel je woning, dan wel je bedrijfspand gelegd wordt. Wij bieden je hierbij de materialen die gegarandeerd zorgen een lagere energierekening, een verhoogd woon- of werkcomfort en een gezonder leefklimaat.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday