N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Wat is de beste isolatie? En wat kan je ermee bereiken?

Er zijn fantastische isolatie materialen op de markt met bijzonder lage Lambda waardes. Des te lager de Lambda waarde des te beter, 0,018-0,022 is geen uitzondering.

Deze isolatie is niet de beste keus

Deze isolatiematerialen zijn altijd plaatmaterialen, die blijven werken. In dit geval krimpen ze, waardoor hun werking flink zal afnemen. Ander belangrijk punt bij plaatmateriaal is de vochtgevoeligheid. Zonder volledige bescherming neemt het water op. Waarna het zo goed als niet meer isoleert.

Snel isoleren met schuim producten zoals Pir, Pur of Resol is niet echt de oplossing. Resol isoleert heel goed maar is erg vochtgevoelig, en krimpt behoorlijk. Overigens is Resol op Formaldehyde basis.

Naden in de isolatielaag zijn killing voor je isolatie. Krimpende materialen hebben helaas geen zin. Met veel creativiteit zijn deze isolatiematerialen wel te gebruiken. Maar of de kosten van de verwerking, en de nadelen van deze producten, verwerking zinvol maken valt te betwijfelen.

De beste isolatie voor de toekomst

Een volledig minerale afwerking met isolatiestuc kent deze problematiek niet. Toegegeven, de kostprijs ligt hoger en de isolatiewaarde (op papier) ligt wat lager. Maar met een paar jaar bewijst dit materiaal zich wel, en heb je nog steeds een probleemloze gevel. Zonder lekkage en scheuren of zelfs loslaten van de isolatie.

Duurzame en ecologische isolatie is uiteindelijk de toekomst. Voorlopig nemen we genoegen met een wat lagere isolatiewaarde. Maar wat wellicht nog wel belangrijker is, ook zonder alle nadelen van de isolatie met ongezonde en uiteindelijk niet functionerende isolatie platen.

Isoleren; hoe het niet moet:

isolatie fouten in het groot

zo isoleer je dus niet.

Fout isoleren 13 580x399

 

Eerlijk advies over
gezond (ver)bouwen en isoleren?