✅ Persoonlijk advies ✅ Gezond bouwen ✅ Gezond bouwen ✅ 30+ jaar ervaring

Dak isoleren

Via je dak verlies je vaak de meeste warmte

Dak isolatie is erg de moeite waard; in veel huizen gaat de meeste warmte verloren via het dak. Nou is het wellicht wat overdreven om gelijk het hele dak er maar af te laten halen en een nieuw geïsoleerd dak terug te plaatsen. Troost je, dat is ook niet nodig, vaak kun je van binnenuit al heel veel bereiken; met Hunton Flex isolatie kun je van binnenuit eenvoudig een erg goede isolatie bereiken en met de Udi L panelen of met Poraboard werk je dit mooi af zodat je een glad dak krijgt wat je kunt afwerken met stuc of met verschillende andere materialen.

Een erg goede en zeer voordelige oplossing is om te dak vol te (laten) blazen met hout inblaaswol, dit zoekt alle gaatjes op en zorgt voor een compacte en goed isolerende vulling, tegen een erg gunstige prijs. (wellicht is het nodig hier een dampregulerende folie toe te passen) 

Bij daken waar de pannen nog aan de onderzijde zichtbaar zijn, moet er een vorm van dakbeschot worden gemaakt, hier is Hunton Sarkett een perfecte oplossing voor water en winddichting.

De “traditionele” sporenkap is technisch gezien nog steeds de mooiste en best isolerende kap, veel van de zgn. prefab of scharnier daken hebben in de maatvoering wat probleempjes die vaak worden “opgelost” met Pur met alle gevolgen van dien.

Wil je echt heel luxe kun je in je dak ook nog de Udi carbon verwarming integreren.
Hoe slecht je dakbeschot ook is, er is altijd wel een oplossing met Udi, Hunton of Steico. Uiteraard moet je dak wel waterdicht zijn en moeten de balken stevig genoeg zijn. Met Hunton FLEX of Hunton inblaaswol kun je heel eenvoudig tussen de balken isoleren; de platen of de wol laten zich erg makkelijk tussen de balken drukken/inblazen, hebben een heel hoge isolatie waarde en zijn dampregulerend. Hunton is naast erg goed isolerend ook erg licht van gewicht (minder dan 60kg/m3)
Heb je de platen tussen je balken aangebracht dan is het zaak om een zgn. intelligente folie (100% luchtdicht) tussen de volgende laag Udi L of Poraboard(direct stucbaar met HP14 en HP90 of afwerkbaar met silicaat pleister) aan te brengen, hiermee krijg je een optimaal vocht transport zowel in de zomer als in de winter.
Bij een volledig dampopen constructie kun je in principe folies achterwege laten.

Voor dampdichte constructies is SCHUIMGLAS de oplossing, zowel voor platte als voor hellende daken. Schuimglas is 100% water en dampdicht, constructief sterk (tot parkeerdekken belasting toe) en erg licht in gewicht. Schuimglas is zowel op het dak als onder het dak toe te passen en eenvoudig te verwerken.
Schuimglas heeft geen folies nodig omdat dit materiaal blijvend dampdicht is en geen vocht opneemt.
Schuimglas is 100% onbrandbaar.

Dak isolatie in het kort

 • Extreem hoge isolatie
 • Vocht regulerend, dampopen: houtvezel
 • Volledig dampdicht: schuimglas
 • Erg laag eigen gewicht
 • Op vele manieren af te werken
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Fase verschuivend
Kap met intello folie,(bijna) klaar voor inblazen met houtvezel vlok.
Dakisolatie is je eerste winst, via het dak gaat erg veel warmte verloren.

Vraag nu een offerte aan voor de isolatie van je dak.

Je dak echt op de goede manier geïsoleerd met  dampopen en faseverschuivende houtvezel isolatie, of met dampdichte brandwerende schuimglas panelen.

BouwGezond B.V.

4 redenen om voor
Bouwgezond te kiezen

 • Creatief maatwerk en scherpe prijzen
 • Altijd open calculatiegeen pakketprijzen
 • Kwaliteit
 • Bevlogen vakmensen, altijd die extra stap!

“Vragen over gezond bouwen en isoleren?”

Cursus: isoleren kun je leren; op een toegankelijke manier de in en outs van isoleren te weten komen?
Design Escapes
Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

BOUWGEZOND B.V.


© BouwGezond B.V. All rights reserved.
Heb je hulp nodig?