T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Duurzame dakisolatie platen met hoge isolatiewaarde

Ben je op zoek naar een duurzame en effectieve manier om je woning te isoleren? Wil je de continue prijsstijgingen van energie en gas nauwelijks merken? Dan heeft BouwGezond goed nieuws voor je. Wij verkopen namelijk uitsluitend duurzame en gezonde isolatiematerialen die voor een forse daling van je energierekening zorgen. Als een huis slecht geïsoleerd is, verliest het vooral via het dak veel warmte. Onze topkwaliteit dakplaten met isolatie bieden je dan de ideale oplossing. Datzelfde geldt voor onze spouwmuurisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie. Benieuwd hoeveel jij iedere maand kunt besparen? Neem dan een kijkje op onze site of neem vrijblijvend contact op.

 

Topkwaliteit dakisolatie platen en meer

Bij BouwGezond ben je verzekerd van hoogstaande kwaliteit isolatiematerialen. Dit betekent dat onze producten precies hetgeen realiseren wat ze beloven. Naast een hoge isolatiewaarde ben je bijvoorbeeld ook van drukvaste isolatie verzekerd. Drukvast isolatiemateriaal is materiaal dat een hogere drukvastheid heeft in vergelijking met standaard soorten isolatiemateriaal. Waar je dan aan moet denken? Aan isolatiemateriaal dat niet ineengedrukt wordt wanneer er druk op komt. Stel, je hebt zware apparatuur op je keukenvloer staan. Dan behoudt onze drukvaste vloerisolatie ondanks het hoge drukgewicht dezelfde effectieve isolerende werking.

 

Dakisolatie platen van houtvezel

Of je nu een bestaande woning wilt vernieuwbouwen, oftewel renoveren, of een nieuwe woning laat bouwen: goede kwaliteit dakisolatie platen zijn essentieel. Bij nieuwbouw in met name de vrije sector verdient houtvezel isolatie onze aanbeveling. Deze beplating van houtvezel is geschikt voor zowel platte daken als hellende daken. Bij nieuwbouw maak je hiermee je complete dakopbouw. Dit doe je vanaf de bovenzijde.

Houtvezel dakisolatie platen bestaande bouw

Is houtvezel isolatie dan niet geschikt voor bestaande bouw en renovatie? Jazeker wel, alleen daarbij is vaak sprake van een houten dakbeschot waarop dakpannen liggen. Hierbij is het dan niet mogelijk om het dak vanaf de bovenzijde te isoleren. Wat bij BouwGezond wel tot de veelzijdige mogelijkheden behoort, is een bestaand dak van onderuit isoleren met houtvezel beplating. Deze uitstekend isolerende beplating is dampopen en vocht regulerend. Bovendien is het zeer eenvoudig aan te brengen.

 

Dakisolatie platen van Udi

Een uitgelezen manier om je bestaande dak van binnenuit te isoleren, is de keuze voor Udi THERM houtvezel isolatie. Om ervoor te zorgen dat je dak een mooie gladde afwerking krijgt, werk je deze vorm van houtvezel isolatie af met Udi In 2CM dakplaten met isolatie. Daarna pas je dan onze duurzame isolatiestuc toe, of je kiest voor een ander isolatiemateriaal dat een toonbeeld is van effectiviteit. Je bespaart met deze vorm van dakisolatie fors op je energierekening en je draagt tegelijkertijd je steentje bij aan een beter milieu. Fantastisch toch?

 

Udi dakisolatie platen voor ieder dakbeschot

Een bijkomend voordeel van Udi dakisolatie, is dat deze vorm van isoleren voor ieder dakbeschot geschikt is. Zelfs als de kwaliteit van je dak te wensen over laat. Enige voorwaarde is wel, dat je dak waterdicht is. Daarnaast moet je dak over balken beschikken die voldoende stevig zijn. Is dit beide het geval? Dan kun je zorgeloos vertrouwen op de effectieve kwaliteit van onze Udi dakisolatie producten. Naast Udi THERM hebben wij ook Udi FLEX in ons assortiment. Beide vormen van dakisolatie zijn eenvoudig aan te brengen tussen de balken van je dak, waarna je isolatiewaarde gegarandeerd verhoogt.

 

Damp regulerende werking Udi dakisolatie platen

Ook voor optimaal vochttransport maak je met Udi dakplaten met isolatie een prima keuze. Zowel de Udi THERM platen als de Udi FLEX platen werken namelijk damp regulerend. Tegelijkertijd zijn de platen licht in gewicht. Met name het gewicht van de Udi FLEX dakisolatie platen – minder dan 60 kilogram/m3 – zijn hier een goed voorbeeld van. Vergeet bij het aanbrengen van beide type platen niet om telkens een folie laag aan te brengen tussen de Udi IN lagen. Zowel in de zomer als in de winter creëer je hiermee optimaal vochttransport.

 

Dakisolatie platen met Udi carbon verwarming

Voor de meest luxueuze vorm van dakplaten met isolatie, kun je bij BouwGezond kiezen voor de integratie met Udi carbon verwarming. Dit is een intelligente verwarmingsvorm die met slechts een paar componenten extra realiseerbaar is. Waar je aan moet denken? Aan een thermostaat, een temperatuur voeler en een transformator. Meer niet. Je verwarmt hiermee je woning, kantoorpand of bedrijfsruimte niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens bijzonder comfortabel. Daarbij kun je de Udi SUN carbon verwerking zowel in de vloer gebruiken, als in het plafond of in wanden. Hoewel het carbonvlies zeer dun is, kun je hier gewoon schroeven doorheen draaien zonder dat dit ook maar iets afdoet aan de effectieve werking.

 

BouwGezond: voor dakisolatie platen of vegetatiedak

Naast de hoogstaande kwaliteit dakisolatie platen van Udi, kun je bij BouwGezond ook terecht voor vegetatiedaken. BouwGezond adviseert hierin een basis bestaande uit lava of bims. Daarbij raden we de keuze uit diverse substraten aan, die afkomstig zijn van onze KLB bouwblokken fabrikant. Een effectief isolerend vegetatiedak heeft een onderlaag van lava voor goede drainage plus een substraten laag bestaande uit diverse mineralen. Houd er rekening mee dat hoe dikker de lava onderlaag is, hoe optimaler de waarde van de isolatie zal zijn. Bij de substratenkeuze is het belangrijk om op de laagdikte te letten. Zo kies je voor een grote laagdikte van struiken en heesters op bijvoorbeeld daken van kantoorpanden en een vegetatiedak met sedum soorten voor middelgrote en geringe laagdiktes.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday