Dak isolatie

Je dak isoleren levert erg veel op

Via je dak verlies je vaak de meeste warmte.

Je dak isoleren is erg de moeite waard; in veel huizen gaat de meeste warmte verloren via het dak. Nou is het wellicht wat overdreven om gelijk het hele dak er maar af te laten halen en een nieuw geïsoleerd dak terug te plaatsen. Troost je, dat is ook niet nodig, vaak kun je van binnenuit al heel veel bereiken; met Udi THERM houtvezel isolatie kun je van binnenuit eenvoudig een erg goede isolatie bereiken en met de Udi In 2CM panelen werk je dit mooi af zodat je een glad dak krijgt wat je kunt afwerken met stuc of met verschillende andere materialen.

Wil je echt heel luxe kun je in je dak ook nog de Udi carbon verwarming integreren.

Hoe slecht je dakbeschot ook is, er is altijd wel een oplossing met Udi. Uiteraard moet je dak wel waterdicht zijn en moeten de balken stevig genoeg zijn.

Met Udi FLEX of Udi THERM kun je heel eenvoudig tussen de balken isoleren; de platen laten zich erg makkelijk tussen de balken drukken, hebben een heel hoge isolatie waarde en zijn dampregulerend. Udi FLEX is naast erg goed isolerend ook erg licht van gewicht (minder dan 60kg/m3)

Heb je de platen tussen je balken aangebracht dan is het zaak om een folie tussen de volgende laag Udi IN aan te brengen, hiermee krijg je een optimaal vocht transport zowel in de zomer als in de winter.

 

Voor Dampdichte constructies is SCHUIMGLAS de oplossing, zowel voor platte als voor hellende daken. Schuimglas is 100% water en dampdicht, constructief sterk (tot parkeerdekken belasting toe) en erg licht in gewicht. Schuimglas is zowel op het dak als onder het dak toe te passen en eenvoudig te verwerken.

Schuimglas heeft geen folies nodig omdat dit materiaal blijvend dampdicht is.

Schuimglas is 100% onbrandbaar.

 

Dak isolatie in het kort

Extreem hoge isolatie.

Vocht regulerend, dampopen: houtvezel

Volledig dampdicht: schuimglas

Erg laag eigen gewicht.

Op vele manieren af te werken.

Eenvoudig aan te brengen.

Een goed geïsoleerd dak is zowel bij nieuwbouw als bij vernieuwbouw (renovatie) erg belangrijk.

Bij nieuwbouw (voornamelijk vrije sector) kun je je hele dakopbouw maken met houtvezel isolatie en houtvezel beplating, dit is zowel voor hellende daken als voor platte daken geschikt.

Bij vernieuwbouw hebben we meestal te maken met een standaard houten dakbeschot met dakpannen, hier is aan de bovenzijde isoleren vaak niet aan de orde, maar kunnen we heel goed van onderuit isoleren met een dampopen en vocht regulerende isolatie op basis van houtvezel.

Voordelen van isoleren met houtvezel zijn divers:

* licht gewicht

* vocht regulerend

* sterk isolerend

* natuurlijk: geen uitdampen van schadelijke stoffen

* materiaal gevormd uit organisch “afval” hout afval van zagerijen

* herbruikbaar materiaal

* eenvoudig aan te brengen

* fase verschuivend; uitgestelde opwarming van de woning in de zomer en minder uittreding in de winter.

× Stel je vragen via WhatsApp Powered by QuadLayers