N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Dak isolatie

Dak isolatie levert erg veel op: warmte stijgt op.

Wat er niet uit kan, hoeft er ook niet in.

Daken zijn eenvoudig met houtvezel te isoleren tot Rc-waardes van 6-7 W/M2K met als

bijkomende voordelen:

  • faseverschuiving
  • warmte buffering
  • vochthuishouding 
Houtvezel dakisolatie

Via je dak verlies je vaak de meeste warmte.

isolatie problematiekDak isolatie is erg de moeite waard; in veel huizen gaat de meeste warmte verloren via het dak. Nou is het wellicht wat overdreven om gelijk het hele dak er maar af te laten halen en een nieuw geïsoleerd dak terug te plaatsen. Troost je, dat is ook niet nodig, vaak kun je van binnenuit al heel veel bereiken; met Udi THERM houtvezel of Hunton Flex isolatie kun je van binnenuit eenvoudig een erg goede isolatie bereiken en met de Udi L panelen of met Poraboard werk je dit mooi af zodat je een glad dak krijgt wat je kunt afwerken met stuc of met verschillende andere materialen.

Een erg goede en zeer voordelige oplossing is om te dak vol te (laten) blazen met hout inblaaswol, dit zoekt alle gaatjes op en zorgt voor een compacte en goed isolerende vulling, tegen een erg gunstige prijs

De “traditionele” sporenkap is technisch gezien nog steeds de mooiste en best isolerende kap, veel van de zgn. prefab of scharnier daken hebben in de maatvoering wat probleempjes die vaak worden “opgelost” met Pur met alle gevolgen van dien.

Wil je echt heel luxe kun je in je dak ook nog de Udi carbon verwarming integreren.
Hoe slecht je dakbeschot ook is, er is altijd wel een oplossing met Udi, Hunton of Steico. Uiteraard moet je dak wel waterdicht zijn en moeten de balken stevig genoeg zijn. Met Hunton FLEX of Hunton inblaaswol kun je heel eenvoudig tussen de balken isoleren; de platen of de wol laten zich erg makkelijk tussen de balken drukken/inblazen, hebben een heel hoge isolatie waarde en zijn dampregulerend.  Hunton is naast erg goed isolerend ook erg licht van gewicht (minder dan 60kg/m3)
Heb je de platen tussen je balken aangebracht dan is het zaak om een zgn. intelligente folie (100% luchtdicht)  tussen de volgende laag Udi L of Poraboard(direct stucbaar met HP14 en HP90 of afweerbaar met silicaat pleister) aan te brengen, hiermee krijg je een optimaal vocht transport zowel in de zomer als in de winter.

Bij een volledig dampopen constructie kun je in principe folies achterwege laten.

 

Voor dampdichte constructies is SCHUIMGLAS de oplossing, zowel voor platte als voor hellende daken. Schuimglas is 100% water en dampdicht, constructief sterk (tot parkeerdekken belasting toe) en erg licht in gewicht. Schuimglas is zowel op het dak als onder het dak toe te passen en eenvoudig te verwerken.
Schuimglas heeft geen folies nodig omdat dit materiaal blijvend dampdicht is.
Schuimglas is 100% onbrandbaar.

 

GEOCELL foam glass panel.jpg.pagespeed.ce .9frkEBCbcv

Dak isolatie in het kort

Extreem hoge isolatie.

Vocht regulerend, dampopen: houtvezel

Volledig dampdicht: schuimglas

Erg laag eigen gewicht.

Op vele manieren af te werken.

Eenvoudig aan te brengen.

   Fase verschuivend.

A04AA0DA 3758 4465 8B4D 564C4D07C0DD
Houtvezel dakisolatie
hunton nativo innblast 72 scaled
Dampopen mdf wand en dakplaat