T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Doeltreffend je buitenmuur isoleren aan de buitenzijde

Heb je het ook helemaal gehad met de continue prijsstijgingen van energie en gas? Wil je minder afhankelijk zijn van de grillen van energie- en gasleveranciers? Kies dan voor een duurzame en gezonde isolatie van je woning. BouwGezond is hierin gespecialiseerd. Of je nu je buitenmuur isoleren wilt langs buiten, je dak isoleren wilt of je vloer: wij hebben uitsluitend isolatiematerialen in ons assortiment die je energierekening gegarandeerd verlagen. Bovendien zijn al onze isolatiematerialen een toonbeeld van duurzaamheid en een gezond leefklimaat. Benieuwd wat wij voor jouw woning kunnen betekenen? Neem gauw een kijkje op onze site en laat je aangenaam verrassen.

 

Waarom je buitenmuur isoleren aan de buitenzijde?

Buitenmuren zijn veelal erg koude muren. Juist daarom is het verstandig om deze goed te isoleren. Datzelfde geldt voor dakisolatie, maar ook het isoleren van je buitenmuur aan de binnenzijde, je spouwmuren en je vloer. Door je buitenmuur te isoleren langs buiten zal je in ieder geval al fors besparen op je energierekening. Kies je daarbij aanvullend voor bijvoorbeeld dunne dakisolatie, dan vergroot je deze besparing alleen maar. Wil je tegelijkertijd ook je wooncomfort verhogen, dan kies je voor een combinatie met spouwmuurisolatie bijvoorbeeld, of het isoleren van je vloer. Iedere woning is hierin uniek en voor een isolatieoplossing op maat ben je bij BouwGezond helemaal aan het juiste adres.

 

Je buitenmuur isoleren aan de buitenzijde met duurzame materialen

Er wordt meer en meer gefocust op verduurzaming van onze maatschappij. Het isoleren van onze woningen maakt hier een belangrijk deel vanuit. Juist daarom kiest BouwGezond ervoor om uitsluitend isolatiematerialen aan te bieden die duurzaam zijn. Dit zorgt ervoor dat je door onze isolatiematerialen toe te passen, ook zelf je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast focussen wij ons sterk op een gezond leefklimaat. Dit houdt in, dat onze materialen bijdragen aan het algeheel welbevinden van de huisbewoners. Door voor onze gezonde isolatiematerialen te kiezen, krijg je niet te maken met allergieën, verkoudheid en lusteloosheid die slechte isolatie vaak wel als resultaat heeft.

 

Perliet om je buitenmuur te isoleren aan de buitenzijde

Eén van de allerbeste isolatiemethoden uit ons assortiment is het Systeem Perlit. Perliet heeft de kwaliteit om koude muren uiterst doeltreffend te isoleren. Perliet Isolatiestuc bijvoorbeeld, heeft naast een hoge isolatiewaarde ook een hoge vochtonttrekking. Daarbij is deze isolatiestuc volledig mineraal en op en top veilig voor de gezondheid. Worden er extreem hoge brandveiligheidseisen aan je woning gesteld? Kies dan voor het Systeem Perlit Plus. Deze isolatiemethodiek is volledig brandveilig.

 

Je buitenmuur isoleren aan de buitenzijde met Aerogel

Een andere isolatiemethode om je buitenmuur te isoleren langs buiten is de toepassing van het Systeem Aerogel. De Aerogel isolatiestuc wordt hierbij op de buitengevel gespoten. Dit zorgt ervoor dat de isolerende laag geheel naadloos op de gevel wordt aangebracht. Vervolgens heeft dit als resultaat dat er geen warmte lekken zullen zijn. Je kunt Systeem Aerogel op bijna iedere steenachtige ondergrond aanbrengen. Daarbij is het mogelijk om, al dan niet met een voorbehandeling, een isolatielaag van al 2 centimeter dikte te realiseren. De maximale dikte met Aerogel isolatiestuc is 8 centimeter.

 

Met houtvezel je buitenmuur isoleren aan de buitenzijde

Wil je op een zeer duurzame manier je buitenmuur isoleren langs buiten, dan kies je voor houtvezel isolatieplaten van BouwGezond. Deze isolatieplaten zijn gemaakt van naaldhoutafval en daarmee een zeer milieubewuste keuze. Ook met houtvezel kun je je woning optimaal isoleren, zeker wanneer je buitenmuur beschadigd mocht zijn. Deze wordt dan met een minimale dikte van 9 centimeter opgedikt, tot een dikte van maximaal 21 centimeter.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday