T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Je buitenmuur isoleren aan de binnenzijde: optimaal wooncomfort

Wil je ook fors op je energierekening besparen en tegelijkertijd optimaal wooncomfort creëren? Kies er dan voor je buitenmuur van binnen te isoleren met de duurzame en gezonde materialen van BouwGezond. Wij hebben uitsluitend de allerbeste kwaliteit isolatiematerialen in ons assortiment, die een toonbeeld zijn van duurzaamheid en voor een gezond leefklimaat zorgen. Is dat nu niet precies waar je naar op zoek bent? Bekijk op je gemak onze site en ontdek zelf waarom al zoveel tevreden klanten je voorgingen. Voor meer informatie of vragen: BouwGezond staat voor je klaar.

 

Waarom je buitenmuur isoleren aan de binnenzijde en buitenzijde?

Het antwoord op deze vraag laat zich eenvoudig raden. Door ook je buitenmuur te isoleren aan de buitenzijde, zal je energierekening nog lager worden en ervaar je nog meer wooncomfort. Tenminste, als je kiest voor de isolatiematerialen van BouwGezond. Net als bij de binnenzijde van je buitenmuur, kun je voor je buitenmuur isoleren langs buiten bij ons vertrouwen op duurzame kwaliteit. De voordelen door de toepassing van onze isolatiematerialen zijn talrijk en niet alleen financieel. Ook ben je goed bezig voor het milieu en wat zeker niet onbelangrijk is: je verlaagt je afhankelijkheid van externe partijen zoals energie- en gasleveranciers. De continue prijsstijgingen zijn veel minder merkbaar. Ideaal toch?

 

Je buitenmuur isoleren aan de binnenzijde: houd de warmte in huis

Behalve dat je minder afhankelijk bent van externe partijen en je financieel voordeel behaalt door een fors lagere energierekening, biedt goede isolatie je ook op en top wooncomfort. Zeg die koude voeten en tocht maar vaarwel, want door je buitenmuur van binnen te isoleren houd je de warmte in huis. Maar daar blijft het niet bij. Met slecht isolatiemateriaal is de kans op hoofdpijn groter, evenals de kans op allergieën en verkoudheid. Door voor de isolatiematerialen van BouwGezond te kiezen, zorg je dus ook voor een gezond leefklimaat. Verder verbruiken woningen die energieneutraal zijn veel minder fossiele brandstoffen en dus draag je met onze isolatiematerialen ook nog eens bij aan een beter milieu.

Buitenmuur van binnen isoleren met perliet

Regelmatig raadt BouwGezond aan om de buitenmuur te isoleren aan de binnenzijde met het Perlit kalk- en stucsysteem. Perliet is namelijk uitstekend isolerend en daarnaast bijzonder brandveilig. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, geef perliet hierbij geen schadelijke stoffen of schadelijke dampen af. Kortom, met perliet creëer je een optimaal binnenklimaat dat dampopen is en vochtregulerend. Het zorgt voor een gezonde isolatie waar je jarenlang plezier van beleeft en (financieel) voordeel mee doet.

 

Je buitenmuur isoleren aan de binnenzijde met houtvezel

Ook onze houtvezel isolatieplaten zijn zeer geschikt om de binnenzijde van je buitenmuur te isoleren. Daarnaast zijn onze houtvezel isolatieplaten ook als voorzetwanden een ideaal alternatief. De platen worden hierbij aan de binnenwand gelijmd. Dit gebeurt met speciale minerale mortel. Verder kun je de isolatieplaten ook tegen de gevel aan de binnenzijde schroeven. Hiervoor wordt een speciaal ontwikkelde plugsoort gebruikt. Overbodig te noemen dat dit een zeer milieuvriendelijke manier van isolatie is, die je zowel ’s winters als ’s zomers tegen alle weersomstandigheden beschermt.

 

Met Aerogel je buitenmuur isoleren aan de binnenzijde

Bij BouwGezond kun je ook kiezen voor het Aerogel systeem op je binnenmuren, voor een optimaal en gezond woonklimaat. Dit systeem wordt veelal met een kalkstuclaag afgewerkt. Hierop wordt vervolgens silicaatverf aangebracht. De reden waarom dit gebeurt, is dat er zo een dampopen systeem wordt gecreëerd. Dit zorgt voor een 100% vochtregulerende werking. Bovendien zorgt de kalkstuclaag ervoor dat giftige stoffen uit de lucht worden opgenomen.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday