T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Met onze buitenmuur isolatie fors op energie besparen

Bij BouwGezond richten we ons volledig op duurzame en gezonde isolatiematerialen. Waarom? Om jou te verzekeren van de allerbeste vormen van isolatie. Of je nu je buitenmuur wilt isoleren, je spouwmuur, je dak of je vloer: wij zorgen er gegarandeerd voor dat je op een gezonde manier je energierekening ziet dalen. Wat wil je nog meer? Neem gauw een kijkje op onze site en ontdek zelf wat de duurzame materialen van BouwGezond je allemaal nog meer te bieden hebben. Heb je hulp nodig of wil je meer informatie? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op.

 

Goede buitenmuur isolatie biedt tal van voordelen

Een hoge energiekostenbesparing, meer wooncomfort en hoge isolatiewaardes, wie wil dat nu niet? Precies, daar denken we bij BouwGezond net zo over. Daarom kun je bij ons niet alleen je buitenmuur aan de buitenzijde isoleren, maar ook je buitenmuur van binnen isoleren. Dit zorgt ervoor dat je nog forsere besparingen op je energierekening realiseert. Bovendien zorgt je buitenmuur isoleren aan de binnenzijde ervoor dat je meer wooncomfort ervaart. Vooral wanneer je kiest voor de isolatiematerialen van BouwGezond. Net als bij onze spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie ben je bij ons met buitenmuur isolatie verzekerd van een duurzame en gezonde keuze.

 

Wat is duurzame en gezonde buitenmuur isolatie?

Duurzaam en gezond isoleren betekent gebruik maken van materialen die zorgen voor veel minder energieverbruik en die bijdragen aan een gezond leefklimaat. Dit resulteert erin dat je niet alleen financieel je voordeel doet met onze isolatiematerialen, maar ook het comfort in je huis verhoogt. Daarbij komt natuurlijk dat je een zeer milieubewuste keuze maakt. Een huis dat energieneutraal is, heeft een veel lagere CO2 uitstoot doordat er veel minder gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. Verder is ook je afhankelijkheid van externe partijen minder groot. De continue prijsstijgingen van energie en gas zijn minder merkbaar.

 

Je buitenmuur isoleren met houtvezel

Een uitgelezen voorbeeld van duurzame en gezonde buitenmuurisolatie is houtvezel. In veel landen om ons heen wordt al sinds jaar en dag houtvezelisolatie toegepast. Dit is niet zonder reden. Houtvezel isolatieplaten zorgen voor een warmte bufferende vorm van isolatie. Doordat onze houtvezel isolatieplaten hierbij zijn gemaakt van naaldhoutafval, zijn ze een toonbeeld van duurzaamheid. Vooral wanneer je muren beschadigd zijn, raden wij deze vorm van isolatie van harte aan. Je kunt je muren hiermee namelijk verdikken met minimaal 9 centimeter en maximaal 21 centimeter. Daarbij garanderen we je dat de wand dampopen blijft. Dit komt doordat de houtvezel isolatieplaten van BouwGezond zijn afgewerkt met speciale dampopen mortel en daarnaast met wapeningsgaas.

 

Buitenmuurisolatie met perliet

Een andere veel gekozen isolatiemateriaal voor buitenmuren is perliet. Hiermee weet je de isolatie en vochthuishouding van je huis optimaal te verbeteren. Eén van de bijzonder positieve eigenschappen van perliet is dat je het al in een relatief dunne laag van 6 tot 8 centimeter kunt aanbrengen. Daarbij komt, dat perliet zeer geschikt is om toe te passen bij koude muren om hiermee de isolatiewaarde aanzienlijk te verhogen. Zijn er extreme brandveiligheidseisen op jouw huis of pand van toepassing? Kies dan voor het systeem Perlit Plus. Dit is absoluut onbrandbaar en daardoor op en top brandveilig.

 

Buitenmuurisolatie met Aerogel

Ook onze Aerogel isolatiematerialen zijn zeer geschikt voor buitenmuurisolatie. Zo heeft onze Aerogel isolatiestuc een enorm hoge isolatiewaarde. Ook Aerogel is brandveilig, gezond en daarnaast volledig mineraal. Je kunt deze kwaliteitsisolatie op nagenoeg iedere steenachtige ondergrond aanbrengen met een minimale isolatielaag van 2 centimeter dikte. Doordat deze isolatiemethodiek geheel naadloos is, voorkom je warmte lekken.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday