T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Je buitengevel isoleren met duurzaam isolatiemateriaal

Overweeg je om buitengevelisolatie aan te brengen op een bestaande woning of bij nieuwbouw? Neem dan een kijkje in het assortiment van BouwGezond. Wij zijn jouw specialist in duurzame en gezonde isolatiematerialen voor buitengevels, je gevels binnen, spouwmuren, vloeren en daken. Wij weten als geen ander hoezeer optimale isolatie kan bijdragen aan je woongenot en dat is dan ook precies wat je terugvindt in ons complete assortiment. Naast een gezond leefklimaat zijn onze producten bovendien een toonbeeld van duurzaamheid én weet je hiermee je energierekening fors te verlagen. Kortom, kies ook voor BouwGezond voor de ultieme win-winsituatie in isolatie.

 

Waarom je buitengevel isoleren?

Voor een zo optimaal mogelijke buitenmuur isolatie, is er een aantal aspecten waar je goed op moet letten. Zo is onder meer de mate van verhoging van de RC waarde van belang. Je kent wellicht wel de r-waarde, de isolatiewaarde van een enkele materiaalsoort. Bij de RC waarde wordt de warmteweerstand van alle materiaalsoorten tezamen weergegeven, in een complete constructie zoals buitengevels, maar ook spouwmuren, vloeren en daken. Des te hoger de RC waarde, des te hoger de isolatiewaarde en dat is natuurlijk precies wat je wilt realiseren. Je buitenmuur isoleren met de isolatiematerialen van BouwGezond zorgt dan ook gegarandeerd voor een verhoging van de RC waarde.

 

Je buitengevel isoleren met topkwaliteit materialen

Voor optimale buitengevelisolatie kun je bij BouwGezond onder meer kiezen voor perliet isolatiestuc. Isolatiestuc aanbrengen op de buitenzijde van je gevel en je spouwmuren zorgt voor meer wooncomfort, een hoge energiekostenbesparing en hoge RC waardes. Perliet isolatiestuc verbetert hierbij structureel de vochthuishouding in je woning of pand en datzelfde geldt voor de verbetering van de isolatie. Daarbij is perliet gezond en brandveilig. Een ander bijkomend voordeel van perliet is dat je in een relatief dunne laag van circa 5 tot 8 centimeter al een zeer goede isolatiewaarde realiseert. Moet je woning of pand voldoen aan extreme brandveiligheidseisen? Kies dan voor onze Perlit Plus isolatiestuc.

 

Je buitengevel isoleren met Aerogel isolatiestuc

Ook Aerogel isolatiestuc wordt op de buitengevel gespoten. Deze isolatielaag voorkomt gegarandeerd warme lekken omdat deze volledig naadloos wordt aangebracht. Het maakt bij Aerogel isolatiestuc niet uit welke steenachtige ondergrond je hebt, want vrijwel alle steenondergronden zijn geschikt om Aerogel isolatiestuc op te gebruiken. Zowel met als zonder voorbehandeling kun je met deze isolatiestuc een laag van minimaal 2 centimeter dikte isoleren en maximaal 8 centimeter. Vervolgens wordt hierop een 1 centimeter dikke afwerking aangebracht die dienst doet als waterdichte en ‘harde’ bescherming. Aerogel isolatiestuc is volledig mineraal en eveneens volledig dampopen.

 

Momenteel werken we samen met de fabrikant van Aerogel isolatiestuc aan een voordeligere oplossing.

 

Buitengevelisolatie met houtvezel isolatieplaten

Vooral in de ons omringende landen wordt houtvezel isolatie al jarenlang gebruikt om een buitengevel te isoleren. De resultaten met houtvezel isolatieplaten zijn dan ook uitstekend te noemen. Je creëert hiermee een erg goed isolerende vorm van isolatie die warmte bufferend is. Houtvezel isolatieplaten worden vervaardigd uit naaldhoutafval. Dit betekent dat je hiermee dus ook een zeer milieubewuste keuze maakt. De zeer hoge isolatiewaarde van houtvezel isolatieplaten komt zonder ook maar enige chemische toevoeging tot stand.

 

Buitengevel isoleren bij beschadigde muren

De houtvezel isolatieplaten worden afgewerkt met een isolatiestuc. Heb je beschadigde muren? Dan is deze vorm van isolatie zeer geschikt. Het laat zich goed aanbrengen op beschadigde muren waarbij je buitengevel zich met minimaal 9 centimeter laat verdikken. De maximale verdikking met houtvezel isolatieplaten is 21 centimeter. Daarbij blijft de wand gegarandeerd dampopen. De isolatieplaten worden namelijk afgewerkt met wapeningsgaas en speciale mortel.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday