T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Duurzame bodemisolatie voor een gezond leefklimaat

Bij BouwGezond krijgen we regelmatig de vraag wanneer je voor vloerisolatie moet kiezen en wanneer voor bodemisolatie. Het antwoord is eenvoudig. Als je vloer noch aan de bovenkant, noch aan de onderkant geïsoleerd kan worden, is het raadzaam om voor het isoleren van je bodem te kiezen. Dit betekent dat er een isolerende laag materiaal op de bodem van de kruipruimte van een woning of bedrijfspand wordt gelegd. Kortom, je kiest voor het isoleren van je bodem wanneer vloerisolatie onmogelijk is. Bij ons heb je hierin de keuze uit diverse duurzame isolatiematerialen die voor een gezond leefklimaat zorgen.

Bodemisolatie bij ontoegankelijke kruipruimtes

Vloerisolatie biedt jou zonder twijfel een forsere besparing op je energierekening en meer woon- en werkcomfort dan de bodemisolatie van de kruipruimte. Maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Stel bijvoorbeeld, dat je weliswaar een kruipruimte in je woning of bedrijfspand hebt, maar dat deze ontoegankelijk is. Het plaatsen van een ingang is of erg duur of gewoon onmogelijk. In dergelijke gevallen raadt BouwGezond je dan aan om in ieder geval toch voor het isoleren van de bodem van je kruipruimte te kiezen. Hoewel de besparing op je energierekening minder hoog zal zijn vergeleken met vloerisolatie, is het zeker de moeite waard.

Bodemisolatie bij lage kruipruimtes

Ook wanneer de hoogte van je kruipruimte lager is dan circa 35 centimeter, is het isoleren van de bodem vaak de enige optie. BouwGezond raadt dan echter wel aan om eerst een goede berekening te maken van de kosten voor bijvoorbeeld het verder uitgraven van je kruipruimte. Deze kosten kun je dan vergelijken met de hogere besparing die je met vloerisolatie kunt realiseren. Uiteraard moeten hierbij ook de kosten voor de vloerisolatie in ogenschouw genomen worden.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday