T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

De beste spouwmuurisolatie bij BouwGezond

Of je nu op zoek bent naar de beste spouwmuurisolatie voor een bestaande woning of de beste spouwmuurisolatie voor nieuwbouw: BouwGezond heeft het allemaal voor je in het assortiment. Waarom onze spouwmuurisolatie de beste is? Ten eerste bespaar je fors op je energierekening door te kiezen voor onze isolatiematerialen. Maar daar blijft het niet bij. Doordat BouwGezond uitsluitend duurzame en gezonde isolatiematerialen voor onder meer spouwmuren verkoopt, kies je bij ons voor een brandveilige isolatie en creëer je een gezond leefklimaat. Bovendien stoot je met onze bouwmaterialen veel minder CO2 uit, dus draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. Wat wil je nog meer?

 

De beste spouwmuurisolatie: ontdek de voordelen

Spouwmuurisolatie maakt een onlosmakelijk deel uit van een gedegen isolatieplan. Maar hoe weet je nu of de isolatie voor je spouwmuren een optimale stijging van de RC waarde geeft? Het is belangrijk om er bij spouwmuurisolatie op te letten dat deze behalve een lage Lambda waarde ook andere essentiële eigenschappen kent. Zo kies je bij BouwGezond voor materialen die bijvoorbeeld 100% ongevoelig zijn voor vocht. Ook ben je verzekerd van een brandvrije isolatie die onaantrekkelijk is voor ongedierte. Daarnaast is al ons spouwmuurisolatie materiaal niet gevoelig voor veroudering en is het niet inklinkend of nazakkend. Onze spouwmuurisolatie heeft daarbij een ronde en niet te grote korrelstructuur en een zo hoog mogelijk luchtpercentage.

Optimale stijging RC waarde door de beste spouwmuurisolatie

Door voor de spouwmuurisolatie materialen van BouwGezond te kiezen, kies je automatisch voor een optimale stijging van de RC waarde. Wat de RC waarde is? Misschien heb je weleens van de r-waarde gehoord? De r-waarde geeft de isolatiewaarde van specifieke materialen aan. Het vertelt je in welke mate deze specifieke materialen isoleren. De RC waarde geeft weer wat de warmteweerstand is van een complete isolatieconstructie. Spouwmuren zijn hier een voorbeeld van, maar ook daken en vloeren. Daarbij geldt: des te hoger de RC waarde van je isolatieconstructie, des te optimaler de thermische isolatie van je woning of kantoorpand is.

De beste spouwmuurisolatie voor bestaande woning en nieuwbouw

BouwGezond verzekert je te allen tijde van een optimale stijging van de RC waarde. Ongeacht de isolatieconstructie die je kiest en ongeacht of het om een bestaande spouwmuur gaat of om de beste spouwmuurisolatie voor nieuwbouw. Daarbij bieden we je de keuze uit verschillende spouwmuurisolatie materialen. Het is afhankelijk van jouw type woning wat de beste spouwmuurisolatie is. Zo zijn onze steenwolvlokken zeer geschikt om verouderde steenwolisolatie bij te vullen in bestaande woningbouw. Daarnaast heb je bij BouwGezond de keuze uit Poraver glaskorrels, houtvezelisolatie Aerogel en perliet. Laatstgenoemde 2 producten genieten onze persoonlijke voorkeur, vanwege de hoge isolatiewaarde en bijdrage aan een gezond leefklimaat.

 

De beste spouwmuurisolatie met Aerogel

Bij BouwGezond kunnen we niet vaak genoeg benadrukken wat het belang is van goed isolatiemateriaal in relatie tot een gezond leefklimaat. Wist je dat je van sommige verkeerde bouwmaterialen echt ziek kunt worden? Daarnaast kunnen er zeer vervelende verschijnselen optreden zoals droge ogen, hoofdpijn, longklachten en een algeheel gevoel van vermoeidheid en lusteloosheid. Juist daarom is het belangrijk om voor de beste spouwmuurisolatie te kiezen; het gaat om je eigen gezondheid en die van je huisgenoten. Dit is dan ook de reden waarom wij regelmatig het isolatiemateriaal Aerogel aanbevelen. Niet alleen bij spouwmuurisolatie, maar bijvoorbeeld ook bij het isoleren van vloeren.

 

Het inblazen van de beste spouwmuurisolatie

De methode die het meest gehanteerd wordt bij spouwmuurisolatie is het inblazen van het materiaal. Het gekozen spouwmuurisolatie materiaal wordt hierbij ingeblazen met één van onze speciale inblaasmachines. De resultaten zijn verbluffend positief en weten de RC waarde aanzienlijk te optimaliseren. Stel, je spouw is bijvoorbeeld 8 centimeter groot. Dan kan BouwGezond hierin een R-plus van 4,2 realiseren. Geweldig toch? Dit alleen al, zorgt voor een comfortabele eigenschap van je gevel. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om je gevel af te werken met een silicaatverf. Met deze verf – die dampopen is – heeft vocht absoluut geen kans meer om binnen te komen.

 

De beste spouwmuurisolatie combineren met gevelisolatie

De meest ideale manier om een gezond geïsoleerde woning of kantoor te realiseren, is door de beste spouwmuurisolatie te combineren met gevelisolatie. Ook voor gevelisolatie kun je bij BouwGezond vertrouwen op duurzame isolatiematerialen die bijdragen aan een gezond leefklimaat. Net zoals je voor zowel de beste spouwmuurisolatie voor je bestaande woning als de beste spouwmuurisolatie voor nieuwbouw bij ons terechtkunt, geldt dit ook voor gevelisolatie. Daarbij heb je bovendien de keuze uit gevelisolatie binnen en gevelisolatie buiten. Ook bij gevelisolatie kun je bij BouwGezond kiezen voor Aerogel/Perliet als isolatiemateriaal. Aerogel/Perliet isolatiestuc isoleert eveneens uitstekend en is daarbij zeer brandveilig. Dit betekent dat er bij brand geen schadelijke stoffen of dampen worden afgegeven.

 

Kortom, de voordelen van duurzame en gezonde isolatiematerialen zijn talrijk. Niet alleen bespaar je fors op je energierekening, maar je verhoogt ook je wooncomfort enorm, je creëert een brandveilige omgeving en je draagt bij aan een gezond leefklimaat. Alsof dit nog niet genoeg is, zorgt de beste spouwmuurisolatie van BouwGezond er ook nog eens voor dat je minder afhankelijk wordt van externe partijen. Je hebt immers veel minder last van de soms aanzienlijke prijsstijgingen die voor energie en gas continu aan de orde zijn. Meer weten hoe ook jij je woning duurzaam en gezond kunt isoleren? BouwGezond staat voor je klaar.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday