T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Een fors lagere energierekening? Minder afhankelijk zijn van prijsstijgingen door externe partijen? Met de isolatiematerialen van BouwGezond ben je ervan verzekerd. Maar daar blijft het niet bij. Wij hebben namelijk uitsluitend gezonde isolatie– en bouwmaterialen voor je in ons assortiment. Dit betekent dat je bij ons altijd een duurzame keuze maakt. Een keuze die ecologisch is en goed voor zowel mens als milieu. Naast muurisolatie bieden wij je eveneens de allerbeste isolatiemateriaalsoorten voor gevels, daken, vloeren en kruipruimtes. Kortom: hoe kunnen we jouw woning of bedrijfspand energieneutraal maken?

Isolatie van je muur aan de binnen- en buitenzijde

Veel mensen kiezen voor isolatie van de spouwmuur en dat is inderdaad een zeer effectieve vorm van isoleren. Naast spouwmuurisolatie echter, levert ook de isolatie van de muur aan de buitenkant tal van voordelen op. Uiteraard behaal je de meeste voordelen als je voor isolatie voor binnenmuren én buitenmuren kiest, maar ook met isolatie van de spouw alleen zul je aangenaam verrast worden. Dit door een fors lagere energierekening bijvoorbeeld. Ook zal je ervaren dat je je wooncomfort aanzienlijk verhoogt en wat te denken van een gezonder leefklimaat? Bij BouwGezond vertrouw je hierbij altijd op een duurzame prijs-kwaliteitverhouding.

Met isolatie van je muur verhoog je de RC waarde

Wellicht heb je weleens van de r-waarde gehoord. Dit is de isolatiewaarde van uiteenlopende materiaalsoorten. Door te kiezen voor bijvoorbeeld isolatie van je muur aan de binnenkant, maak je gegarandeerd de keuze voor een hogere RC waarde. De RC waarde geeft de warmteweerstand van complete constructies weer, zoals een spouwmuurconstructie, maar ook de warmteweerstand van daken, vloeren, buitengevels, noem naar op. De regel hierbij is, dat des te hoger deze RC waarde, des te hoger ook de isolatiewaarde van de constructie is. Laat dat nu precies zijn waar BouwGezond gespecialiseerd in is.

Fors besparen met de isolatie van je muur

Door de continu prijsstijgingen van energieleveranciers en andere externe partijen, wordt het verhogen van de RC waarde financieel steeds interessanter. Muurisolatie met onze isolatie- en bouwmaterialen zorgt er dan ook voor dat je veel minder afhankelijk bent van deze prijsstijgingen. Sterker nog, je bespaart er juist fors mee op je energierekening. Je maakt je woning of bedrijfspand zoveel mogelijk energieneutraal, zodat je zorgeloos de toekomst tegemoet kunt zien.

Isolatie van je muur: verbeter je leefklimaat

Wat BouwGezond betreft, is dit een toekomst die duurzaam is. Daarom zijn al onze materialen ook een toonbeeld van duurzaamheid en gezondheid. Dit betekent onder andere, dat je je leefklimaat verbetert. Denk daarbij aan een verkleinde kans op allergieën en verkoudheid bijvoorbeeld, maar ook aan een sterk verhoogd wooncomfort. Door muurisolatie houd je de warmte in huis, wat zorgt voor een zeer aangename woonbeleving, zonder rillingen of koude voeten.

Duurzame isolatie van je muur voor mens en milieu

Behalve de besparing op je energiekosten, het gezondere leefklimaat en het verhoogde wooncomfort, zijn onze isolatiematerialen ook nog eens goed voor mens en milieu. Juist door het energieneutraal maken van je woning of bedrijfspand, verbruik je veel minder fossiele brandstoffen. Dit heeft tot gevolg dat je een veel lagere CO2 uitstoot realiseert. Dit alles dan nog bovenop het gegeven dat je veel bespaart en je woning zonder twijfel in waarde zal stijgen door deze duurzaam te isoleren.

Isolatie van je muur met Perlit kalk- en stucsysteem

Een uitgelezen voorbeeld van ons duurzame isolatie– en bouwmateriaal voor muurisolatie is het Perlit kalk- en stucsysteem. Perliet staat bekend om de uitstekende isolerende werking. Daarnaast heeft dit isolatiemateriaal de kwaliteit dat het zeer brandveilig is. Dit houdt in, dat perliet bij een onverhoopte brand geen schadelijke dampen en ook geen schadelijke stoffen afgeeft. Bovendien is perliet isolatiemateriaal vochtregulerend en dampopen. Daarmee zorg je er dus gegarandeerd voor dat je je muren gezond isoleert en er ook financieel nog eens aanzienlijk veel voordeel uit haalt.

Aerogel voor de isolatie van je muur

Naast ons Perlit kalk- en stucsysteem, realiseer je ook met Aerogel een optimale isolatie van je muren. Het Aerogel systeem zorgt eveneens voor een gezond en duurzaam woon- en werkklimaat. Na het aanbrengen van het Aerogel systeem, volgt doorgaans een afwerking met een kalkstuclaag. Op deze kalkstuclaag, wordt vervolgens een silicaatverf aangebracht. De reden hiervoor, is dat er op deze manier een dampopen constructie gecreëerd wordt. Net als bij het Perlit kalk- en stucsysteem, zorgt dit ervoor dat er een 100% vochtregulerende werking tot stand komt. Daar komt nog eens bij, dat de kalkstuclaag allerlei giftige stoffen uit de lucht opneemt. Met andere woorden, ook met het Aerogel systeem maak je een bijzonder duurzame en gezonde keuze.

Isolatie van je muur met houtvezel

Muurisolatie met houtvezel wordt in veel van de ons omringende landen gekozen en dat is niet zomaar. Onze houtvezel isolatieplaten kun je bijvoorbeeld als voorzetwanden gebruiken. Hierbij worden de platen aan de binnenwand vastgelijmd. Daarbij wordt speciale minerale mortel toegepast, dat net als de houtvezel isolatieplaten zelf, bijzonder duurzaam is. Een andere manier van het bevestigen van deze houtvezel isolatieplaten is door middel van schroeven. Zo kun je de isolatieplaten van houtvezel tegen de gevel aan de binnenkant schroeven. Daarvoor wordt een plugsoort gebruikt die hier speciaal voor is ontwikkeld. Zowel ’s winters als zomers biedt ook deze vorm van muurisolatie je de ideale bescherming tegen alle weersinvloeden.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday