T 0031 (0) 85 066 1200 info@bouwgezond.nl

Aerogel

Koude muren, vloeren en daken snel opgelost.

Koudebruggen zijn verleden tijd.

Zuivere Aerogel

Aerogel

Aerogel is de lichtste vaste stof ter aarde, 99% lucht en 1 % vaste stof

Aerogel dekens

Aerogel isolatie deken

Spaceloft isolatie dekens; koudebrug oplossing en vlak isolatie (vloeren, wanden, daken)

Gespoten aerogel isolatie

gespoten  aerogel isolatie

Aerogel perlietstuc als gespoten isolatie voor binnen of buiten afwerking van de gevel.

Aerogel beplating

aerogel isolatie

Aerogel deken op calcium sulfaat- of hydropanel plaat, direct te monteren en af te stucen met dampopen stuc materiaal, zowel binnen als buiten toepasbaar.

Aerogel koudebrug oplossing

Aerogel koudebrug oplossing

Koudebruggen bij wandisolatie eenvoudig opgelost.

Aerogel granulaat

Aerogel

Aerogel granulaten zijn bij uitstek geschikt om de spouwmuur volledig hydrofoob te isoleren; met een geringe dikte al een hoge isolatie waarde, zonder vocht transport.

Waarom Aerogel isolatie?

Eenvoudige installatie

Door de zeer dunne dekens kunnen deze vrijwel overal toegepast worden.

Lange levensduur

Aerogel dekens gaan minstens 50 jaar mee en gaan in isolatie waarde niet achteruit. Hoogste rendement op uw investering.

Praktisch geen belemmeringen

Aerogel kan vrijwel overal worden toegepast en heeft verschillende verschijningsvormen:

* Granulaat

* Dekens

* Stuc

Aerogel dekens

BouwGezond voert uitsluitend de originele Aspen dekens, geen Chinese en Turkse imitatie.

10 mm dikke dekens voor isolatie van:

Wanden

Vloeren

Daken

Perimeter strook

Staal kolommen en balken

Dagkanten bij ramen en deuren

Aerogel granulaten

Eenvoudig te verwerken granulaten voor diverse toepassingen

Aerogel granulaten in verschillende korrelgroottes, ideaal voor spouwmuur isolatie en tussenvloer isolatie. Geen vormverandering en geen last van vochtdoorslag (volledig hydrofoob) Met een geringe dikte een goede R-waarde.

Let op: de te vullen ruimte moet absoluut dicht zijn. (luchtdicht)

gespoten isolatieAerogel stuc

Aerogel/perliet stuc voor het energetisch isoleren van gevels en daken.

Gespoten isolatie met Aerogel is de ideale stucafwerking voor gevels waar een dunnere isolatiestuc gewenst is.

Volledig naadloze stuc met een hoge isolatie waarde.

Aerogel

Energie-efficiëntie.

Traditionele isolatiematerialen zijn voor hun isolatiewaarde afhankelijk van het vasthouden van lucht of het blazen van middelen in de structuur. De prestaties van deze materialen worden beperkt door de thermische eigenschappen van stilstaande lucht. Aerogel gedraagt zich anders omdat de structuur anders is. Dankzij de speciale structuur zijn de isolatie-eigenschappen van aerogel ruim twee keer zo groot als die van stilstaande lucht. De open structuur zorgt ervoor dat vocht eenvoudig kan verdampen. Door aerogel op te nemen in bestaand of nieuw isolatiemateriaal kan lucht worden verplaatst en vervangen zodat het de superieure eigenschappen van aerogel krijgt. Dankzij aerogel additieven kunnen de thermische eigenschappen van isolatieplaten, -dekens,, -coatings, -composieten en isolerende platen worden verhoogd tot niveaus die voorheen onbereikbaar waren.

Ruimtebesparing.

Met onze aerogel kunnen hogere isolatiewaarden in minder ruimte worden bereikt dan met oudere isolatiematerialen. De beste bouwproducten op basis van aerogel, zoals vaste platen, isolerende platen en thermische isolatiecoatings, bieden tot wel drie keer betere thermische eigenschappen dan andere producten van hetzelfde soort. Bij renovaties met beperkte ruimte kunnen oplossingen op basis van aerogel u helpen te voldoen aan stringente vereisten op het gebied van energie-efficiëntie. En bij nieuwe bouwprojecten biedt het architecten veel meer flexibiliteit bij het ontwerpen van moderne gebouwen.

Vochtigheidsbeheer.

De laatste jaren is een goede ventilatie van gebouwen steeds belangrijker geworden in de bouw. Naarmate de kennis van de dynamiek in de bouw toeneemt, ontstaat er behoefte aan innovatieve producten die helpen de lucht- en vochthuishouding te beheersen en schimmel(vorming) te voorkomen. Andere hoogwaardige isolatieproducten in de huidige markt zijn systemen die geen damp doorlaten. Producten die gemaakt zijn met onze aerogel deeltjes zijn juist ademend en werken schimmelvorming dus niet in de hand. Nieuwe dampdoorlatende isolatiematerialen en systemen op basis van aerogel maken een einde aan het lastige compromis tussen goede thermische eigenschappen en een goede vochthuishouding.

Flexibiliteit bij het ontwerpen.

Aerogel additieven bieden ontwerpers van vernieuwende producten de flexibiliteit om een breed spectrum aan gunstige eigenschappen te realiseren bij het fabriceren van nieuwe hoogwaardige isolatieproducten. Aerogel deeltjes kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan en geformuleerd in allerlei vormen, zoals slurry’s, dispersies, droge mengsels, coatings, isolerende platen, non-woven materialen, textiel, composiet platen en pakkingen. Met thermische isolatieproducten met onze aerogel kunnen fabrikanten hun klanten voorzien van de beste isolatiesystemen en kunnen ontwerpers, architecten en eigenaars van gebouwen hun esthetische en energie-efficiëntiedoelen behalen.

Onze blogs

Aerogel isolatie 

Ruimtevaart technologie

× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 20:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday