N

Persoonlijk advies

N

Gezond isoleren

N

Gezond bouwen

N

30+ jaar ervaring

Schuimbeton logo

Sinds 1992 gespecialiseerd in gezond isoleren en bouwen

Schuimbeton review

Vragen?

Waar wordt Aerogel toegepast?

Waarom Aerogel isolatie?

Eenvoudige installatie

Door de zeer dunne dekens kunnen deze vrijwel overal toegepast worden.

Aerogel stuc is ideaal waar je geen dikte kwijt kunt, bijv. voor historisch erfgoed.

Lange levensduur

Aerogel dekens gaan minstens 50 jaar mee en gaan in isolatie waarde niet achteruit. Hoogste rendement op uw investering.

Praktisch geen belemmeringen

Aerogel kan vrijwel overal worden toegepast en heeft verschillende verschijningsvormen:

* Granulaat

* Dekens

* Stuc

Aerogel dekens

BouwGezond voert uitsluitend de originele Aspen dekens, geen Chinese en Turkse imitatie.

10 mm dikke dekens voor isolatie van:

Wanden (goed in combinatie met stuc of Poraboard)

Vloeren

Daken

Perimeter strook

Staal kolommen en balken

Dagkanten bij ramen en deuren

Koudebrug isolatie

Aerogel granulaten

Eenvoudig te verwerken granulaten voor diverse toepassingen

Aerogel granulaten in verschillende korrelgroottes, ideaal voor spouwmuur isolatie en tussenvloer isolatie. Geen vormverandering en geen last van vochtdoorslag (volledig hydrofoob) Met een geringe dikte een goede R-waarde.

Let op: de te vullen ruimte moet absoluut dicht zijn. (luchtdicht) Deze luchtdichtheid heeft te maken met het fijnstof gehalte van Aerogel granulaat.

gespoten isolatieAerogel stuc

Aerogel/perliet stuc voor het energetisch isoleren van gevels en daken.

Gespoten isolatie met Aerogel is de ideale stucafwerking voor gevels waar een dunnere isolatiestuc gewenst is.

Volledig naadloze stuc met een hoge isolatie waarde.

Houd rekening met een langere doorlooptijd: 1,5 dag per mm droogtijd en daarnaast 1 dag per mm voor de afwerklagen. (bij een dikte van bijv. 50 mm totaal betekent het dat er zeker 2 maanden verlopen)

Aerogel

Energie-efficiëntie.

Traditionele isolatiematerialen zijn voor hun isolatiewaarde afhankelijk van het vasthouden van lucht of het blazen van middelen in de structuur. De prestaties van deze materialen worden beperkt door de thermische eigenschappen van stilstaande lucht. Aerogel gedraagt zich anders omdat de structuur anders is. Dankzij de speciale structuur zijn de isolatie-eigenschappen van aerogel ruim twee keer zo groot als die van stilstaande lucht. De open structuur zorgt ervoor dat vocht eenvoudig kan verdampen. Door aerogel op te nemen in bestaand of nieuw isolatiemateriaal kan lucht worden verplaatst en vervangen zodat het de superieure eigenschappen van aerogel krijgt. Dankzij aerogel additieven kunnen de thermische eigenschappen van isolatieplaten, -dekens,, -coatings, -composieten en isolerende platen worden verhoogd tot niveaus die voorheen onbereikbaar waren.

Ruimtebesparing.

Met onze aerogel kunnen hogere isolatiewaarden in minder ruimte worden bereikt dan met oudere isolatiematerialen. De beste bouwproducten op basis van aerogel, zoals vaste platen, isolerende platen en thermische isolatiecoatings, bieden tot wel drie keer betere thermische eigenschappen dan andere producten van hetzelfde soort. Bij renovaties met beperkte ruimte kunnen oplossingen op basis van aerogel u helpen te voldoen aan stringente vereisten op het gebied van energie-efficiëntie. En bij nieuwe bouwprojecten biedt het architecten veel meer flexibiliteit bij het ontwerpen van moderne gebouwen.

Vochtigheidsbeheer.

De laatste jaren is een goede ventilatie van gebouwen steeds belangrijker geworden in de bouw. Naarmate de kennis van de dynamiek in de bouw toeneemt, ontstaat er behoefte aan innovatieve producten die helpen de lucht- en vochthuishouding te beheersen en schimmel(vorming) te voorkomen. Andere hoogwaardige isolatieproducten in de huidige markt zijn systemen die geen damp doorlaten. Producten die gemaakt zijn met onze aerogel deeltjes zijn juist ademend en werken schimmelvorming dus niet in de hand. Nieuwe dampdoorlatende isolatiematerialen en systemen op basis van aerogel maken een einde aan het lastige compromis tussen goede thermische eigenschappen en een goede vochthuishouding.

Flexibiliteit bij het ontwerpen.

Aerogel additieven bieden ontwerpers van vernieuwende producten de flexibiliteit om een breed spectrum aan gunstige eigenschappen te realiseren bij het fabriceren van nieuwe hoogwaardige isolatieproducten. Aerogel deeltjes kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan en geformuleerd in allerlei vormen, zoals slurry’s, dispersies, droge mengsels, coatings, isolerende platen, non-woven materialen, textiel, composiet platen en pakkingen. Met thermische isolatieproducten met onze aerogel kunnen fabrikanten hun klanten voorzien van de beste isolatiesystemen en kunnen ontwerpers, architecten en eigenaars van gebouwen hun esthetische en energie-efficiëntiedoelen behalen.

 

 

 Datablad Spaceloft Aerogel NL   

Onze blogs

Isoleren zonder problemen

Een huis is net als een mens, warme muts of een goed geisoleerd dak, warme jas en sjaal of warme muren en bont gevoerde laarzen of een lekkere warme vloer.Comfortabel wonen willen we allemaal en uiteindelijk is dat ook niet zo moeilijk om te bereiken, elk huis is te...

Dampopen bouwen: laat de bouwfysica haar werk doen Een hoogwaardig geïsoleerde, luchtdichte constructie is de basis voor energiezuinige gebouwen. Maar hoe meer we een gebouw beschermen tegen invloeden van buitenaf door isoleren en luchtdichting, hoe meer we moeten...

Aerogel isolatie 

Ruimtevaart technologie